fbpx
Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs, és Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetői

A Rádió 1 új frekvenciára költözik Győrben, hogy a Best FM elindulhasson

A Rádió 1 eddigi üzemeltetője kicsatlakozik a Rádió 1 hálózatából a 103,1 MHz-en, hogy az eddigi frekvenciáját a Rádió 1 közeli, egyre több városban megjelenő Best FM használhassa. A Rádió 1 egy másik sávon lesz elérhető. A győri rádiós kínálat kapcsán további változás, hogy indul a Fidesz-közeli Karc FM a térségben.

Néhány héten belül beszünteti a Rádió 1 az eddigi győri rádiós frekvenciáján, a Győr FM 103,1 MHz-en a sugárázást, értesült a Media1.

A változásokra utal, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a múlt heti, idén nyáron utolsó rendes ülésén, a július 23-i, 35 perces tanácskozás jegyzőkönyve szerint elfogadta a Lajta Rádió Kft. (a Rádió 1 eddigi helyi partnere) és a Radio Plus Kft. (a Rádió 1 központjának) a hálózatba kapcsolódás megszüntetésére irányuló közös kérelmét.

103,1 MHz-ről a 96,4 MHz-re költözik a Rádió 1, indulhat a Best FM

A médiatanácsi jegyzőkönyv szerint 103,1 MHz-en 24 órás „önálló médiaszolgáltatást” nyújt majd a Lajta Rádió Kft.

Bár a jegyzőkönyv nem nevesíti, milyen 24 órás rádióról van szó, nagyon nagy valószínűséggel az egyre több városban megjelenő Best FM lesz hallható a sávon.

Best FM

A változásokra augusztus 23-tól kaptak engedélyt a médiaszolgáltatók, vagyis ekkortól kell a győri hallgatóknak megszokniuk, hogy a Rádió 1-et már nem a 103,1 MHz-en találják.

Győrben ekkortól az FM 96,4 MHz-en lesz elérhető Andy Vajna egykori rádiója, a Rádió 1.  Ezt az teszi lehetővé, hogy a tavaly óta a Rádió 1 érdekeltségében lévő Fehérvár Rádió Kft. nyerte június végén a 96,4 MHz használatára vonatkozó győri pályázatot.

Frissítés

Végül jókora keveredés lett Győrben, a Rádió 1 ugyanis ott szól, ahol nem szólhatna, míg a másik frekvencia, ahol a költözés után szólnia kellene, néma maradt.

Indul a győri Karc FM is

A győri rádiós kínálat átalakulásával függ össze a Médiatanács múlt heti ülésének egy másik témája is. A grémium ugyanis július 23-án már véglegesítette is a Karc FM Győr 88,1 MHz-re vonatkozó hatósági szerződésének szövegét, így a Karc FM már el is kezdheti a sugárzást a nyugat-magyarországi városban. A Karc FM egy héttel korábban nyerte meg a Médiatanács győri 88,1 MHz-es frekvenciapályázatát, ahol egyébként a másik pályázó, a Katolikus Rádió volt, mely a „papírformának megfelelően” alulmaradt a kormányközeli médiaszolgáltatóval szemben.

Az NMHH Médiatanács múlt heti, július 23-i ülésének jegyzőkönyve szerint egyébként az ülésen már részt is vett Tafferner Éva rendőr őrnagy, a BRFK egykori sajtófőnöke és a bűnmegelőzési osztályának volt vezetője, aki a Media1 információi szerint átvette az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának irányítását.

A jegyzőkönyv is azt tartalmazza, hogy a grémium legközelebb szeptember 3-án ül össze. A dokumentum alapján a szegedi Rádió 88 ügyével a tanács nem foglalkozott, fenntartva a törvénysértő állapotot, ami miatt a Rádió 88 fennmaradása komoly veszélybe bekerült.  A szegedi rádiót már csak egy rendkívüli ülés menthetné meg a megszűnéstől, de az NMHH kétértelmű választ adott a Media1 érdeklődésére, hogy erre sor kerül-e. A Rádió 88 vezetője, Tóth Géza rendkívüli stábértekezletet tartott, ahol közölte: felbontja a rádió dolgozóinak szerződését augusztus végi hatállyal.

A Médiatanács ülésén más érdekes döntések is születtek, ezek közül néhányról egy külön hírben számoltunk be.

További rádiós híreket találhatók a Media1 rádió rovatában, ahol arról is olvashatnak, hogy már nem a Rádió 1 üzemeltetője a Balázsék márka tulajdonosa.

Borító: Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs, és Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetői. Fotó: Rádió 1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások