fbpx
A debreceni Best FM honlapja

A BestFM tulajdonosa árulkodó doméneket védett le

Internetes végződések árulkodnak arról, mely városokban tervezik a megjelenést, amit pillanatokon belül meg kell tenniük, ha nem akarják, hogy elússzanak a rádiós frekvenciák, amelyeken szólna az adás.
  • BestFM Budapest
  • BestFM Miskolc
  • BestFM Eger
  • BestFM Szolnok
  • BestFM Zalaegerszeg   
  • BestFM Székesfehérvár

Ilyen neveken regisztrált be a Media1 értesülése szerint internetes végződéseket a napokban az Internet Szolgáltatók Tanácsánál az a Tranzisztor Kft., mely szorosan összefüggésbe hozható az idén év elején a budapesti 99,5 MHz rádiós frekvenciát a Médiatanácstól hivatalosan City Rádió névvel elnyerő, Szakács Tibor nyíregyházi médiavállalkozó – a Best FM Nyíregyháza tulajdonosának – érdekeltségében lévő Média Depó Kft.-vel.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) közhiteles nyilvántartása szerint a Best FM védjegy jelenlegi tulajdonosa a Tranzisztor Kft. A védjegy korábbi átírása ügyében a Fidesz ügyvédjeként is ismert Szabó Iván járt el a Tranzisztor Kft. nevében.

Egyébként ugyancsak beregisztrálták most a Best FM Debrecen elnevezést is. (Az említett doménregisztrációk a domain.hu alatt már látszanak is.)

Az új domének árulkodók. Ezekben a városokban készülődhetnek arra, hogy Best FM néven elindítsák azt a rádiót, amiről a Media1 még januárban elsőként közölt cikket. A Best FM sikerében a Rádió 1 programigazgatója, Bertók László (a szakmában csak McFly-ként emlegetett rádiós szakember, a néhai Andy Vajna egykori egyik alapembere) is érdekelt, legalábbis a Media1 több informátortól is úgy értesült, hogy McFly részt vett a munkatársak toborzásában az év elején. (Bertók László McFly nem reagált a megkereséseinkre.)

A Tranzisztor Kft. egyébként egykoron Andy Vajna közeli vállalkozás volt, ez a cég indította el Budapesten annak idején a 99,5 MHz-en a helyi Retro Rádiót, ugyanabban a szobában, ahol a Rádió 1 adásai is készültek. Ebből a budapesti rádióból először Magyar FM lett, a Retro Rádió pedig országos kereskedelmi rádiós frekvenciára költözött, később pedig felajánlották az országos Retro Rádiót az Orbán-párti médiaalapítványnak, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, a KESMA-nak.

Jövő hét végéig muszáj lesz elindulni

Arról hivatalos információ egyelőre nincsen, mikor indulhat a Best FM, de hamarosan startolniuk kell. A bevonni kívánt rádiós frekvenciákon ugyanis 120 napon belül a hatósági szerződés után meg kell szólalnia az adásnak. Márpedig a székesfehérvári 101,8 MHz esetében ebből már ki is csúsztak, és már így is két hónap halasztást kellett kérnie a Médiatanácstól a Best FM néven hatósági szerződéssel rendelkező, minden bizonnyal a Tranzisztorral szövetségbe állt VLCN FM-nek. A kitolt határidő április 28-án lejár Fehérváron. Ha ezt a kitolt határidőt sem tudják tartani, eleshetnek az értékes frekvenciától Székesfehérváron.

Emellett más városokban is szorít már a határidő.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások