A debreceni Best FM honlapja

A BestFM tulajdonosa árulkodó doméneket védett le

Internetes végződések árulkodnak arról, mely városokban tervezik a megjelenést, amit pillanatokon belül meg kell tenniük, ha nem akarják, hogy elússzanak a rádiós frekvenciák, amelyeken szólna az adás.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
  • BestFM Budapest
  • BestFM Miskolc
  • BestFM Eger
  • BestFM Szolnok
  • BestFM Zalaegerszeg   
  • BestFM Székesfehérvár

Ilyen neveken regisztrált be a Media1 értesülése szerint internetes végződéseket a napokban az Internet Szolgáltatók Tanácsánál az a Tranzisztor Kft., mely szorosan összefüggésbe hozható az idén év elején a budapesti 99,5 MHz rádiós frekvenciát a Médiatanácstól hivatalosan City Rádió névvel elnyerő, Szakács Tibor nyíregyházi médiavállalkozó – a Best FM Nyíregyháza tulajdonosának – érdekeltségében lévő Média Depó Kft.-vel.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) közhiteles nyilvántartása szerint a Best FM védjegy jelenlegi tulajdonosa a Tranzisztor Kft. A védjegy korábbi átírása ügyében a Fidesz ügyvédjeként is ismert Szabó Iván járt el a Tranzisztor Kft. nevében.

Egyébként ugyancsak beregisztrálták most a Best FM Debrecen elnevezést is. (Az említett doménregisztrációk a domain.hu alatt már látszanak is.)

Az új domének árulkodók. Ezekben a városokban készülődhetnek arra, hogy Best FM néven elindítsák azt a rádiót, amiről a Media1 még januárban elsőként közölt cikket. A Best FM sikerében a Rádió 1 programigazgatója, Bertók László (a szakmában csak McFly-ként emlegetett rádiós szakember, a néhai Andy Vajna egykori egyik alapembere) is érdekelt, legalábbis a Media1 több informátortól is úgy értesült, hogy McFly részt vett a munkatársak toborzásában az év elején. (Bertók László McFly nem reagált a megkereséseinkre.)

A Tranzisztor Kft. egyébként egykoron Andy Vajna közeli vállalkozás volt, ez a cég indította el Budapesten annak idején a 99,5 MHz-en a helyi Retro Rádiót, ugyanabban a szobában, ahol a Rádió 1 adásai is készültek. Ebből a budapesti rádióból először Magyar FM lett, a Retro Rádió pedig országos kereskedelmi rádiós frekvenciára költözött, később pedig felajánlották az országos Retro Rádiót az Orbán-párti médiaalapítványnak, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, a KESMA-nak.

Jövő hét végéig muszáj lesz elindulni

Arról hivatalos információ egyelőre nincsen, mikor indulhat a Best FM, de hamarosan startolniuk kell. A bevonni kívánt rádiós frekvenciákon ugyanis 120 napon belül a hatósági szerződés után meg kell szólalnia az adásnak. Márpedig a székesfehérvári 101,8 MHz esetében ebből már ki is csúsztak, és már így is két hónap halasztást kellett kérnie a Médiatanácstól a Best FM néven hatósági szerződéssel rendelkező, minden bizonnyal a Tranzisztorral szövetségbe állt VLCN FM-nek. A kitolt határidő április 28-án lejár Fehérváron. Ha ezt a kitolt határidőt sem tudják tartani, eleshetnek az értékes frekvenciától Székesfehérváron.

Emellett más városokban is szorít már a határidő.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

ITBN 2019

Jön az ITBN, álhírekkel és médiás workshoppal

Az idén már 15. alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján a budapesti Groupama Arénában több ezer érdeklődő gyűlik össze, hogy a kiberbiztonság aktuális kérdéseiről szerezzen információkat. Lesz médiás workshop is.

Steiner Kristóf, a Kristóf’s Kitchen in The Studios leendő műsorvezetője és Nimród Dagan

Steiner Kristóf YouTube-on indít műsort

Tizenegy év után vegán gasztroformátummal tér vissza műsorvezetőként Steiner Kristóf, a címe: Kristóf’s Kitchen in The Studios. A műsort azzal a céggel közösen készíti, amelyik az RTL Klub kutyás műsorát is gyártja.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!