Vajna Tímea a TV2 Tények Plusz című műsorában

Hiába tarolt Vajna Tímeával a Tények Plusz, az RTL így is nagy fölénnyel nyerte a hétfő estét

A nézettségi adatok alapján ugyan kiemelkedő nézettséggel futott a Tények Plusz adása a Vajna Tímeával készített riportnak köszönhetően hétfőn, de az est folyamán már közel sem remekelt a csatorna az RTL Klubbal szemben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az új médiatörvény hatására tegnap óta rövidebb az RTL Híradó és a TV2-n a Tények, de mindkét kereskedelmi csatorna addig alakítgatta a műsorrendjét, míg végül megoldotta, hogy végeredményben mégse kelljen kevesebb hírt adnia: a rövidebb RTL Híradót hosszabb és hamarabb kezdődő Fókusz követi, a TV2-n a Tényeket pedig szétszabdalták két részre, így ugyanis megkerülhető az az egyébként augusztustól életbe lépő új szabály, hogy egybefüggően legfeljebb 45 perc lehet a hírműsorok időtartama. Így született meg a Tények Plusz elnevezésű műsorszám, melynek tegnap volt az első adása.

Ebben Gönczi Gábor, a Tények hírolvasója ezúttal riporteri feladatot vállalva a TV2 néhai tulajdonosának, az idén januárban elhunyt Andy Vajnának a feleségével, Vajna Tímeával készített interjút Vajnáék budapesti luxusvillájában.

Sokan nézték Vajna Tímeát

A nézettségi mutatók alapján úgy tűnik, sokakat érdekelt, hogy élt-e szexuális életet a házaspár (élt), vagy az a jelenet, amikor az egyébként fényűző életmódjáról híres Vajna Tímea elmondta, hogy anyagi okok miatt el kellett adnia a családi zongorát, majd megmutatta annak hűlt helyét. Sokan láthatták a csatornán azt a jelenetet is, amikor Gönczi Gábor egy fotóalbum üres (szürke) oldalát a kezében tartva dicsérte az albumot, vagy az, amikor az özvegy kijelentette, hogy februárban épp „gyereket akartak beültetni”, de erre már nem kerülhetett sor.

A TV2 Tények és a Tények Plusz számára nagyon jót tett, hogy az interjú tartalmára előzetesen ráharapott a sajtó, ezzel óriási reklámot csapva a műsorrésznek, ugyanis a Műsorvízió blog által publikált (a Nielsen Közönségmérés által mért) adatok szerint a korábbinál jóval rövidebb, mindössze félórás Tények szép nézettségi eredményt, 17,9 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmileg kiemelt, 18 és 49 éveseket magába foglaló korcsoportban, és nagyjából ugyanekkora nézettséggel, 17,9 százalékos eredménnyel futott az RTL Híradó is, ám a rövid Tényeket követően Vajna Tímea riportjával a Tények Plusz 21,4 százalékos közönségarányt produkált, így ekkor már a TV2-t nézték többen.

Az egyébként rendszeresen csak a TV2 sikereiről beszámoló, és azt különböző manipulációs technikákkal felnagyító Origo persze a sikerről rögtön nyitóoldalának kiemelt pontján egy píár-ízű cikkben arról számolt be, hogy „hatalmas sikert ért el a TV2 a Tények Plusszal”. Ők a TV2 szempontjából az említettnél is magasabb, a 4 éveseket is magába foglaló, teljes lakosságra (4+) vonatkozó nézettségi adatot emelték ki. Az Origo által ismertetett adatok szerint a tévénézők 27,6 százaléka választotta a Tények Pluszt, és ezzel a legnézettebb műsor volt a sávjában. A műsort a kormánybarát híroldal híre szerint 796.067 néző követhette.

A Tények Plusz az RTL Klub máris visszavette a vezetést

Az Origo azt már nem említette, hogy a TV2 sikere még egy ilyen, sokak érdeklődését kiváltó és nagy sajtóvisszhanggal beharangozott interjú után is hamar elolvadt.  A Műsorvízió szerint a Bezár a bazár! gameshow ugyan jobb közönségarányt (14%) ért el 18-49-ben, mint a múlt héten, de így is kikapott az RTL Fókuszától (16%), és az egészen elképesztően magas nézettséget produkáló A mi kis falunk hétfői epizódjától. Az RTL Klub falusi sorozata a múlt héten minden nap 20%-os közönségarány felett teljesített, tegnap azonban még tovább nőttek is a számai és 22,7%-ot ért el, amire nyáron vetített esti műsortól idén valószínűleg még nem volt példa.

Az RTL-en a Barátok közt ugyan nem tudta ezt az erős felvezetést kihasználni, és körülbelül 10 százalékponttal alacsonyabb értéket, 12,8%-ot hozott, azonban így is legyőzte a TV2-n a Gundel Takács Gábor vezette Áll az alkut (10,4%), mely 18-49-ben picit jobban teljesített a múlt heti gyenge eredményeinél.

Késő este 18-49-ben mind az RTL Klub (A Tanár: 8,2%), mind a TV2 (Mission Impossible – Fantom protokoll: 6,5%) alacsony számokat produkált, ellenben a Film+-on adásba került Ölve vagy halva (7,9%) című film kimagaslóan ment és mindkettő csatornát maga mögé utasította 22:15 és 23:00 között.

Az oldal megemlítette azt is, hogy bár július 26-tól kezdve délutánonként már dupla részekkel jelentkezik a TV2-n a Madárka, és bár múlt pénteken jól hozott, tegnap nagyon megzuhant a nézettsége 18-49-ben és kikapott a szintén gyengélkedő Elif – A szeretet útján című sorozat aktuális epizódjától (5% vs. 6,3%) és az RTL-en futó Megtörve (4,9% vs. 7,1%) című török szériától.

A mi kis falunk elképesztő eredményének köszönhetően az erős Tények Plusz ellenére nagy fölénnyel az RTL Klub nyerte az estét 18-49-ben.

További tévés cikkek, hírek olvashatók a Media1 tv rovatában.

Frissítés 07.31.

A Tények Plusz keddi adásában folytatták a riportot Vajna Tímeávall, de az interjú már közel sem vonzott annyi nézőt mint hétfőn, sőt a Tények Plusz alacsonyabb nézettséggel futott mint az RTL Híradó.

Borító: Vajna Tímea a TV2 Tények Plusz című műsorában hétfőn

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

Országház, Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!