fbpx
Cseh Katalin felszólal az Európai Parlamentben.

Másodfokon is elvesztette helyreigazítási perét Cseh Katalin a közmédiával szemben, pedig korábban az Origo hasonló állításai esetén még nyert

Pedig Cseh hasonló állítások miatt korábban jogerősen nyert az Origo ellen.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, már az első fokú bíróság is a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) adott igazat a Momentum EP-képviselőjével szemben.

Az MTVA sajtóirodája kedden az közölte az MTI-vel, hogy elutasította Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő sajtó-helyreigazítás iránti fellebbezését is a Fővárosi Ítélőtábla; a bíróság döntése értelmében a politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket is.

A közleményben azt írták, hogy jogerősen is „elbukta” a közmédia ellen indított pert  a képviselő. Cseh Katalin az első fokon eljáró, és szintén a közmédia javára döntő Fővárosi Törvényszék ítéletét kifogásolva fellebbezett, nehezményezve a „Már van gyanúsítottja annak az adócsalási botránynak, amelyben a Momentumos Cseh Katalin is érintett” című, a hirado.hu oldalon megjelent cikkben, valamint az M1 Híradó YouTube csatornáján elérhető videóban foglaltakat – ismerteti a közlemény.

Hozzátették: a Fővárosi Ítélőtábla alátámasztottnak találta a közmédia véleményét, miszerint Cseh Katalin „érdekeltségébe” tartozó cégnél büntető ügyben zajlott nyomozás, amelyben gyanúsítás is történt.

A bírósági döntés értelmében a politikus mint felperes köteles megfizetni a teljes perköltséget, vagyis az első- és a másodfokú eljárás költségét is, összesen 444.500 forintot a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-nek, valamint az államnak 48.000 forint fellebbezési- és 72.000 forint eljárási illetéket.

Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek nincs helye – állítja a sajtókommüniké. (A közleménnyel szemben az ügy még elvihető a Kúriára harmadfokra felülvizsgálati kérelemmel, ha a politikus úgy dönt – megj. A szerk.)

Az elsőfokú döntés alkalmával a képviselőnő a Media1-nek nyilatkozva elmondta, hogy ebben a kérdésben korábban már jogerősen nyert az Origo ellen – erről a Media1 is beszámolt.

Cseh lapunknak leszögezte: a bíróság megerősítette, hogy nem követett el csalást, és hogy az erről szóló közlésnek nincs kapcsolata a valósághoz.

Nem jogerősen a közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben

2022-ben is sokkal több sajtópert bukott a kormánypárti média, mint a kormánytól függetlenek

Jogerősen is pert nyert Cseh Katalin az Origo ellen

A DK TV után most a momentumos Cseh Katalin is YouTube-műsort indít

Megszavazta az Országgyűlés a lex PestiSrácokat

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Cseh Katalin felszólal az Európai Parlamentben. Forrás: a képviselőnő Facebook-oldala.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások