fbpx
Budapest, 2023. március 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 10-én. Jobbról Törőcsik Zsolt műsorvezető.

Orbán Viktor háborúpártisággal vádolta meg a „baloldali” sajtót, ami szerinte azért van így, mert külföldről finanszírozzák

Rövid fejtegetésbe bocsátkozott Orbán Viktor az úgynevezett „baloldali médiáról” pénteken reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendégeként.

A kormánypárti Origo beszámolója szerint (az állami MTI ezt a mondatot nem idézte) a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy

„míg külföldről finanszírozzák a baloldalt és a hozzájuk köthető médiát, addig ők háborúpártiak lesznek”.

Magyarország a béke oldalán áll, hazánknak ugyanakkor nem szabad védtelennek lennie, kárt okozni Magyarországnak nem lehet – szögezte le Orbán Viktor.

A miniszterelnök szavai szerint hazánkban a többség békepárti, míg a baloldal háborúpárti.

„A nemzeti oldal képviseli a békét Magyarországon, és ők vannak többségben. Amíg viszont külföldről finanszírozzák a baloldalt, addig elvárják tőlük, hogy háborúpártiak legyenek”

– tette hozzá a kormányfő, aki szerint egy országnak legyen hadserege, arra szükség van, ahhoz pedig hazaszerető emberekre van szükség. A nemzeti kultúra ezért nagyon fontos – vélekedett.

A miniszterelnök szerint soha ilyen közel nem volt még a világ ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen. Orbán kiemelte: ki kell alakítani a képességet, hogy mindenki tudja, mit kell tennie, ha baj van, és kellenek azok az emberek, akik szükség esetén fegyveres erővel is megvédik a hazát. Fontos ezért, hogy a honvédség ütőképes legyen, ezért növelni kell a létszámot, a katonák hazájuk és hivatásuk iránti elkötelezettségét, képzettségük szintjét, a megbecsülésüket és modern fegyverekkel kell ellátni őket – mondta.

Az Átlátszó főszerkesztője a Media1-nek: „A putyini Oroszország módszereivel összehangolt kampányt indítottak ellenünk kormányközelből”

Megkérdezték a miniszterelnök politikai igazgatóját, ő is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja-e az Átlátszót

12 év után megszűnik a rovata annak az újságírónak, aki törölni próbálta cikkéből az Orbán Viktornak kínos részeket

Utolsó pillanatban kivetetett a Kossuth Rádió csatornaigazgatója egy Győrffy Miklósról szóló beszélgetést a Gondolat-jel című műsorból és az azóta sem került adásba

Német nagykövet: Ne a kormány ellenőrizze a médiát!

Orbán: Majd akkor adok interjút, ha lesz mondanivalóm

Orbán Viktor újra elkezdett Facebook-hirdetésekre költeni

Kivágták Beton.Hofi koncertjéből Orbán nevét a köztévén

Megtiltotta Orbán Viktor, hogy megvizsgálja a Vodafone-felvásárlás piacra gyakorolt hatását a Gazdasági Versenyhivatal

BBC-tudósító: Nem véletlen, hogy a Miniszterelnöki Kormányiroda a Színház utcában található

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Budapest, 2023. március 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 10-én. Jobbról Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások