fbpx
Budapest, 2022. december 21. Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én.

Orbán: Majd akkor adok interjút, ha lesz mondanivalóm

Kiderült, a miniszterelnök nem szereti a „revolver-újságírói kérdéseket”.

Bár lapunkat szabályszerű regisztrációnk ellenére sem engedték be a miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatójára és mások is így jártak, a Media1 a facebookos közvetítésből nyomon követte azt, és kigyűjtöttük Orbán Viktor néhány sajtó vonatkozású kijelentését.

A kormányfő a közmédia kérdésére, hogy miképp’ értékeli a baloldali „guruló dollárok”, a külföldi párttámogatások ügyét, kijelentette: nem lát különbséget a baloldali média és a baloldali pártok között. Az egyiknek vagy a másiknak jutott támogatások ugyanannak, politikai támogatásnak minősülnek.

Egy külföldi újságíró érdeklődött Orbán Viktornál aziránt, hogy miért nem ad interjút a kormánytól független sajtónak. Erre a miniszterelnök némiképp indulatosan úgy reagált, hogy nincs szüksége revolver-újságírói kérdésekre, amikor csak az a fontos, hogy „hogyan szúrjuk a bika hátába a pikát”.

„Ha lesz mondanivalóm, akkor majd adok interjút, ha van értelmes interjúra lehetőség, soha nem zárkózom el”

– szögezte le Orbán Viktor.

Az egyébként a sajtótájékoztatón nem került szóba, hogy az előzetes regisztrációnk ellenére miért nem engedték be a Media1-et, valamint rajtunk kívül a Magyar Hangot, az egyik kínai hírügynökség munkatársait és a 444 fotósát, és emiatt miért nem hangozhattak el ezen médiumoktól kérdések.

Nem engedték be Orbán Viktor Kormányinfójára a Media1 két munkatársát és több más médiumot (VIDEÓ)

Jeszenszky Zsolt: nincs még egy ország, ahol annyira szabad a sajtó, mint Magyarországon (VIDEÓ)

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság az Orbán-kormány újabb, a médiaszabadságot érintő lépése miatt

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: Budapest, 2022. december 21. Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások