fbpx
Orbán Viktor táblagéppel.

Orbán Viktor újra elkezdett Facebook-hirdetésekre költeni

A miniszterelnök a választások után leállt a közösségi médiás költéseivel, azonban a Facebook erre szolgáló adatbázisában észrevettük, hogy az óév utolsó hónapján ismét elkezdett pénzért hirdetni a Mark Zuckerberghez tartozó felületen.

Kormánypárti mércével mérve egyelőre szerény összeggel visszatért a közösségi médiában való költéshez Orbán Viktor miniszterelnök. A Facebook anyavállalata, a Meta hirdetési összesítő oldalának tanúsága szerint a kormányfő 1,7 millió forintot költött el az év végén az utolsó két hétben hirdetésre. A miniszterelnök hirdetéseit e fél hónap alatt minden esetben pártja, a Fidesz fizette ki.

Ugyanezen adatbázis tanulsága szerint összesen már 143 millió forintot hagyott ott a kormányfő Mark Zuckerberg vállalatánál, amióta a Facebook Hirdetéstára (ahol a költséseket követni lehet) elérhető.

Orbán költései egyébként még így is eltörpülnek a Fidesz influenszereit tömörítő Megafon mellett. A fideszes médiaközpont eddig csak Deák Dánielre negyedmilliárd forintot hirdetett el ugyanitt.

A közösségi médiás költések piacán Orbán Viktor utoljára az áprilisi 3-i országgyűlési választások napján volt aktív. Akkor április három napjában 148 különböző hirdetést futtatott a Facebookon. Mostani visszatérése ahhoz, hogy pénzért reklámozza mondandóját azért is érdekes, hiszen az év végi kormányinfóján, ahová több médiumot nem engedtek be, arra a kérdésre, hogy miért nem ad interjúkat, azt válaszolta, ezt akkor teszi meg, ha lesz mondanivalója.

Orbán: Majd akkor adok interjút, ha lesz mondanivalóm

Bocsánatot kért a 444-től a miniszterelnök sajtófőnöke – arra nincs válasz, a Media1-et miért nem engedték be a Kormányinfóra

„A problémák széles skáláját látjuk Magyarországon“ – Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét kérdezte a Media1

Elégedetlen a magyar médiahelyzettel az EBESZ médiaszabadság-képviselője a budapesti látogatása után

Újabb médiaplatformon jelent meg Orbán Viktor

A Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda közel 20 milliárd forintot költött hirdetésekre a választás előtt

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Orbán Viktor táblagéppel. Forrás:YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások