fbpx
Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia

Több mint egy hete nem érhető el az Azonnali – Ungár Pétert kérdeztük az okokról

A Media1 telefonon érte el Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőt, a tavaly nyár óta a tartalomfrissítéssel felhagyó Azonnali Média társtulajdonosát, hogy megkérdezzük, miért nem nyitható meg a hírportál, rajta az elmúlt évek értékes, több esetben díjnyertes tartalmaiból is álló archívummal.

A Media1 több olvasója is bosszúsan jelezte számunkra, hogy huzamosabb ideje, már legalább több mint egy hete nem érhető el az Azonnali.hu portál, és mi is hiába próbáltuk megnyitni az oldalt, amelynek új tartalmakkal történő frissítése tavaly nyár óta szünetel, ugyanis Ungár Péter LMP-s politikus, az Azonnali Média Kft. társtulajdonosa és Gerényi Gábor társtulajdonos elbocsátotta a lap valamennyi újságíróját és szerkesztőjét.

A szerkesztőség tavalyi bezárása után az oldal egy rövid szeptemberi leállástól eltekintve továbbra is elérhető maradt, most azonban az isitdownrightnow.com adatai szerint sem érhető el immáron több mint egy hete.

Az Azonnali leállását igazoló képernyőkép az IsItDown RightNow oldalról (képernyőkép készítése: 2023. 02. 15. 13:16)
Az Azonnali leállását igazoló képernyőkép az IsItDown RightNow oldalról (képernyőkép készítése: 2023. 02. 15. 13:16)

Ungár Péter, aki az Azonnali stábjának elbocsátásakor még arra kért minket, hogy soha ne keressük őt médiás érdekeltségei ügyében, és akkor két alkalommal is elzárkózott a nyilatkozattól, ezúttal készségesnek bizonyult. Azt mondta tegnapi, kedd délutáni hívásunkkor, hogy tőlünk értesült az oldal leállásáról, de biztos benne, hogy csak technikai okok lehetnek a leállás mögött, majd megígérte, hogy utánanéz a problémának, illetve megígérte, hogy az archívum elérhető lesz ezután is.

Néhány óra elteltével, még a kedd esti órákban Ungár Péter vissza is hívott bennünket és arról tájékoztatott, hogy egyeztetett a vállalat ügyvezetőjével, és hamarosan (talán már néhány percen vagy néhány órán belül) újra elérhető lesz a honlap, rajta a korábbi tartalmakkal.

Ez egyelőre, hírünk másnapi, szerda 13:16-kor történő élesítéséig sem valósult meg, de egy ígéret tehát már van – nincs tehát szó „digitális könyvégetésről”.

Frissítés 2023.03.07

A német tárhelyszolgáltató letörölte az Azonnali.hu tartalmát

Újabb cikkünkből kiderül, hogy egy német tárhelyszolgáltató megsemmisítette az Azonnali.hu tartalmát, a történtek miatt Ungár Péterék cégét teszi felelőssé, ahol jelenleg biztonsági mentésekből próbálják helyreállítani az archívum egy részét. Gerényi Gábor társtulajdonos furcsának találja a német cég hozzáállását, pedig a németek szerint arról van szó, hogy ők nem fizették ki a szolgáltatás árát.

Egy német cég letörölte az Azonnali.hu archívumát és Ungár Péteréket okolja a történtekért – az adatoknak csak egy része lesz megmenthető

Az Azonnali tavalyi bezárásával kapcsolatos korábbi írásaink ITT érhetők el.

Azonnali: „A hír igaz, tényleg megszűnünk, a Media1-ről tudtuk meg”

Beolvad a 888 az Origóba

Digitális könyvégetés a vs.hu-nál – semmi sem véd, hogy ne ismétlődjön meg máshol is

Három hónappal az Azonnali bezárása után megszólalt Ungár Péter, a lap tulajdonosa az újság megszűnéséről

A Szabad Európához igazol a bezárt Azonnali főszerkesztője

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

A megszűnő Azonnali volt társfőszerkesztője szerint Ungár Péter politikai döntést hozott a lap bezárásáról – Interjú Bakó Beátával (Media1 Podcast)

További híreket találhat a Media1-en. Kérheti híreinket Telegramon, továbbá RSS segítségével is követhet minket és a Media1 Facebook-oldalát is követheti.

Borító: Ungár Péter LMP-s politikus, médiavállalkozó.  Fotó: Wikipedia

 

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások