fbpx
Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia

Három hónappal az Azonnali bezárása után megszólalt Ungár Péter, a lap tulajdonosa az újság megszűnéséről

Idén augusztus 4-én a Media1.hu piaci berkekből származó információi alapján tudták meg az Azonnali.hu újságírói, hogy hamarosan elveszítik munkájukat, Ungár Péter és Gerényi Gábor, a lap két tulajdonosa bezárja az internetes újságot. Amikor a Media1 telefonon elérte Ungárt, közölte, hogy hagyjuk őt békén a médiaérdekeltségeivel kapcsolatban, nem kíván válaszolni a kérdéseinkre, és ugyanezt mondta akkor is, amikor az Egri Ügyek nevű oldalánál bocsátották el az emberek zömét. Most viszont, három hónappal később az LMP-s honatya mondott pár mondatot az Azonnali bezárásáról.

Hosszú interjút közölt Ungár Péter LMP-s politikussal a 24.hu, akit főleg aktuális belpolitikai kérdésekről kérdezett a lap egyik munkatársa, és a beszélgetéshez kapcsolódó keretes anyagban Ungár mégiscsak hajlandó volt mondani pár szót a médiaérdekeltségeivel kapcsolatban, így az Azonnali bezárásáról is.

Ungár Péter arról beszélt, hogy a bezárásnak elsősorban anyagi okai voltak, mert a lap veszteségesen működött, és a veszteség mértéke túl nagy volt ahhoz, hogy fenntartsák, de azzal is érvelt a milliárdos politikus, hogy a lapnak nem volt jelentős az olvasottsága.

„Elmondhatjuk, hogy színvonalas volt és jó, de nem olvasták. Ez pedig egy médiaterméknél nem egy utolsó kritérium” – jelentette ki Ungár.


Ungár az interjúban nem említette, konkrétan mekkora látogatottsága volt a lapnak, de akit érdekel, az online médiapiacon etalonként figyelt DKT (Digitális Közönségmérési Tanács) e.gemius oldalán, IDE kattintva az adott időszak vagy nap kiválasztásával ellenőrizheti.


 

Ungár a 24.hu-nak elismerte, hogy nem túl szerencsés, ha egy politikusnak sajtótermékei vannak, de szerinte az Azonnalin nem lehetett érezni, hogy ő áll mögötte. Ezután arról beszélt, hogy az Azonnali azért foglalkozott sokat szomszédságpolitikával, „mert nekem (azaz Ungárnak – megj. a szerk.) az a nünükém 18 éves korom óta, hogy Magyarország úgy viselkedik, mintha egy Atlanti-óceán közepén lévő sziget lenne, és nem foglalkozunk a régióval. Senkit nem érdekel, hogy mi van a régióban, és ez rossz dolog.”

Ungár azt állította a 24.hu-nak, hogy a tulajdonában álló többi, vidéki portál működésén egyelőre nem kíván változtatni, azok szavai szerint hozzák a szükséges számokat. Ungár szavainak azonban homlokegyenest ellentmond, hogy mint arról a Media1 beszámolt, idén szeptemberben az Egri Ügyek nevű oldaltól is elbocsátották az emberek zömét. Sajnos ezzel a 24.hu nem szembesítette a keretes írásban az LMP-s honatyát, ahogy az sem került elő, hogy tulajdonosként miért nem állt ki az Azonnali.hu újságírói elé az elbocsátásukkor. Mi pedig az Egri Ügyekről is hiába kérdeztük Ungárt korábban, mivel finoman szólva elhajtott minket azzal, hogy ő a médiaérdekeltségeiről nem kérdezhető.

Elbocsátják az Egri Ügyek stábját – a főszerkesztő és az egyik tulajdonos pár hete még tagadta, hogy bezárják a lapot

Azonnali: „A hír igaz, tényleg megszűnünk, a Media1-ről tudtuk meg”

A megszűnő Azonnali volt társfőszerkesztője szerint Ungár Péter politikai döntést hozott a lap bezárásáról – Interjú Bakó Beátával (Media1 Podcast)

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

A témával kapcsolatos további anyagaink ITT találhatók.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is. Megtalál minket már Telegramon is.

Borító: Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus. Fotó: Wikipedia
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások