fbpx
Kósa András, az Azonnali volt főszerkesztője, a Szabad Európa új munkatársa

A Szabad Európához igazol a bezárt Azonnali főszerkesztője

Ezentúl a Szabad Európa szerkesztőségében dolgozik Kósa András újságíró – tudta meg a Media1.hu. Egy új kezdeményezés is elindult a Szabad Európánál.

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szerkesztőség bővítésének lehetősége egybeesett András munkahelyének felszámolásával. A meghirdetett aktuális álláshirdetésünkre jelentkezett, felkészültsége, tapasztalata és kiterjedt kapcsolatrendszere miatt egyértelmű döntés volt kiválasztása. Felvételével nem áll meg szerkesztőségünk bővülése, hamarosan létszámban és tartalomban is gyarapodni fogunk”

– fogalmazott Vovesz Tibor, a Szabad Európa Magyarország igazgatója Kósa András kinevezése kapcsán.

Kósa András, aki főmunkatársi munkakörben dolgozik majd a Szabad Európánál a belpolitika, közélet és gazdaság területén, a következőképp nyilatkozott:

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatom a Szabad Európa csapatához. A szerkesztőség több tagját jól ismerem, volt, akivel már dolgoztam is együtt korábban, az oldalt az indulása óta követem, így biztos lehettem benne, hogy egy szakmailag kimagasló kollektíva tagja lehetek majd. Várom a közös munkát.”

Kósa András 2001 óta dolgozik újságíróként, az elmúlt bő húsz évben volt többek között a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet és a Hír Televízió munkatársa is. Ezenkívül dolgozott a hgv.hu politika rovatának vezetőjeként (ebben az időben született a lap egyik legfontosabb tényfeltáró anyaga Schmitt Pál akkori köztársasági elnök plágium ügyéről) és a Hírszerző.hu főszerkesztő helyetteseként is, és néhány évig a Népszavánál volt. 2021 novemberében vette át a Gerényi Gábor és Ungár Péter tulajdonosok által idén augusztusban megszüntetett Azonnali.hu vezetését, irányítása alatt a portál olvasottsága több mint duplájára nőtt és az idézettsége is jelentősen erősödött.

Új kezdeményezés indult

Kósa András érkezésével a Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) budapesti irodájában tizenöten dolgoznak. A külsős munkatársak száma ennek csaknem a duplája, és augusztusban elindult a „Szabad oldal” nevű kezdeményezésük is, amelyben a független vidéki szerkesztőségekkel együttműködve jelentetnek meg országos jelentőségű helyi témákat.

A magyar szerkesztőség 2020 szeptemberében indult újra, de már nem analóg rádióműsort, hanem egy multimédiás weboldalt készít a stáb. A szabadeuropa.hu saját értesüléseit és cikkeit széles körben idézi a nemzetközi sajtó, köztük a The New York Times és a The Guardian. Az oldalon és a népszerű platformokon is elérhető podcastjai több rangos hazai díjat nyertek, a magyar közmédia belső működését bemutató cikksorozata pedig 2021-ben bekerült Daphne Caruana Galizia újságírói díjra esélyes a 15 legjobb pályamű közé.

Az Azonnali bezárásával összefüggő írásaink ITT, a Szabad Európához kapcsolódó tartalmaink ITT találhatók.

Visszahelyezik a leváltott Vágvölgyi B. András főszerkesztőt a ferencvárosi kerületi lap élére

Eldőlt, hol folytatja a Telextől távozó Földes András

További hírek érhetők el a Media1-en.

Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Kósa András, a Szabad Európa újdonsült főmunkatársa.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások