fbpx
A mi kis falunk.

A Kúriához fordul A mi kis falunk gyártócége – szerintük jogszabálysértő ítéletet hozott a Győri Ítélőtábla a pilisszentléleki lakos által indított perben

Állásfoglalást juttatott el a Media1.hu-hoz a Content Factory Kft., A mi kis falunk című tévészéria gyártócége azután, hogy a minap a Győri Ítétőtábla egy személyiségi jogi per korábbi ítéletét megváltoztatva sérelemdíj megfizetésére és jelentős perköltség megfizetésére, továbbá bocsánatkérésre kötelezte, amiért az előre meghirdetett időpontban zajló televíziós forgatás helyszíne mellett elsétáló Reményi János pilisszentléleki magánszemély pár pillanatra belekerült a népszerű RTL-es sorozatba.

Jogszabálysértőnek tartja, ezért felülvizsgálati kérelemmel él a Kúria felé és kéri a szerinte hibás ítélet kijavítását a Content Factory Kft. ,A mi kis falunk című RTL-es tévésorozat a megismételt eljárásban született jogerős ítélettel kapcsolatban – közölte a Media1-hu-val a produkciós cég keddi állásfoglásában.

A per tárgya az volt, hogy A mi kis falunk 4. évadának egyik epizódjában 3 másodpercen át felvillant egy helyi lakos, amint besétál egy házba. A felperes, Reményi János (akit egyébként Gaudi Nagy Tamás ügyvéd, a Jobbik volt politikusa képvisel) képmáshoz fűződő személyiségi jogai megsértése miatt pert indított és ebben kártértítést, valamint bocsánatkérést követelt, mivel szerinte a gyártócégnek előzetes jóváhagyást kellett volna szereznie ahhoz, hogy ő is látható legyen a sorozatban. Azt állította, hogy a faluban a szereplése után a megítélésének ártott a szereplés, mivel korábban ellenvetését fejezte ki a sorozattal kapcsolatban.

A gyártócég a Media1.hu-nak küldött keddi állásfoglalásában felidézte, hogy elsőfokon a bíróság a felperesnek adott igazat, majd az ítéletet a másodfokú bíróság az alapeljárásban döntésével megváltoztatta 2022 tavaszán: a másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla ekkor felülvizsgálta az elsőfokú bíróság döntését, megváltoztatta az elsőfokú ítélet fellebbezéssel érintett részét, a felperes keresetét teljes egészében elutasította és kötelezte őt a Content Factory Kft. perköltségének teljes megfizetésére azzal, hogy a saját költségeit maga viseli. Ezt követően a jogerős ítélettel szemben Reményi János (a pilisszentléleki járókelő) felülvizsgálati kérelemmel élt, melynek következtében a Kúria eljárási jogszabálysértésre hivatkozással a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte és a Győri Ítélőtáblát új eljárásra utasította.

A megismételt eljárásban a Győri Ítélőtábla mellőzte az elsőfokú ítéletnek a hangfelvételhez való jog megsértésére vonatkozó megállapítását, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta és kötelezte alperest a felmerült perköltség viselésére a képmáshoz fűződő jog sérelme miatt.

Az ügy mostani állása szerint a felperes magánszemély számára 300 ezer forint sérelemdíjat, emellett 2,6 millió forint perköltséget és további 154 ezer forint illetéket kellene megfizetnie a gyártócégnek. Ez az az ítélet, amely ellen ezúttal a Content Factory Kft. nyújt be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához, amiért szerinte a Győri Ítétélőtábla új ítélete jogszabálysértő.

Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának színészei
Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának színészei (a kép illusztráció, nem a felperes, Reményi János látható a fotón.)

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának színészei. Fotó: RTL-sajtószoba / Media1-archívum. A képek llusztrációk, nem a felperes Reményi János látható ezeken!
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások