fbpx
A mi kis falunk.

A mi kis falunk gyártóját beperlő pilisszentléleki lakos nem fogadja el a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletét

A Kúrián, harmadfokon fog folytatódni a 3 másodpercnyi láthatóság miatt indult személyiségi jogi per.

Felülvizsgálati eljárással, a Kúrián folytatódik az a per, amelyben egy magánszemély, egy bizonyos Reményi János nyújtott be keresetet az RTL Klubon látható A mi kis falunk című tévésorozatot készítő Content Lab & Factory gyártócég ellen – írta a Magyar Nemzet.

Mint arról a Media1 beszámolt, az RTL-es sorozat 4. évadának egyik epizódjában mintegy 3 másodperc időtartamban látható volt Reményi, amint besétál egy házba. A per tárgya az volt, hogy a felperes nem járult hozzá sem a felvétel készítéséhez, sem annak sugárzásához, azaz úgy vélte, megsérült a képmáshoz fűződő joga, amikor belekerült a szériába. Ugyan az RTL utóbb kivágta a szóban forgó jelenetet, miután a lakos sérelmezte azt, de a férfi mégis a bírósághoz fordult.  A férfi szerint a település lakói azt gondolhatták róla, hogy statiszta szerepet vállalt a tévésorozatban, és ezáltal hiteltelenné vált, ugyanis előtte azt hangoztatta a településen, hogy ellenzője a sorozatnak.

Első fokon Reményinek adott igazat a bíróság, ám az ítéletet múlt hét szerdán a másodfokú bíróság jogerős döntésével kijavította és kimondta, hogy a felperes magánszemély, Reményi János megalapozatlanul perelte be a vállalkozást arra hivatkozva, hogy egy röpke pillanatra látszódott a sorozatban, holott erre nem adott engedélyt. Reményinek kell megfizetnie a teljes perköltséget is.

A mi kis falunk forgatása.
A mi kis falunk forgatása. Fotó: RTL sajtószoba

A Kúrián folytatódik az ügy

A Magyar Nemzet idézte Reményi jogi képviselőjét, Gaudi-Nagy Tamást. Az ügyvéd meglepőnek és megdöbbentőnek tartja a másodfokú ítéletet, annak irányát és indoklását. Úgy véli, a tételes jogszabállyal ellentétes döntés született, mert a felvételen a felperes személye jól felismerhető, rajta kívül más nem is szerepel azon.

A lap beszámolója szerint a Zámbó Tamás vezette másodfokú bírói tanács elismerte, nem volt szó az engedélykérés alól felmentést adó tömegfelvételről és nyilvános közszereplésről, sőt a gyártó cég védekezését sem fogadta el a Győri Ítélőtábla, hogy a felhasználási engedélyt a felperes ráutaló magatartással megadta volna.

A felperes és jogi képviselője felülvizsgálati kérelemmel él az ügyben az elsőfokú ítélet hatályának fenntartását kérve, az ügy tehát a Kúria elé kerül.

Hogy hogyan dönt majd a Kúria, és hajlandó-e a jogerős ítéletet megváltoztatni vagy sem, arról természetesen beszámolunk majd.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások