fbpx
A mi kis falunk 4. évadának egyik jelenete

3 milliót fizettet a bíróság A mi kis falunk gyártójával, amiért véletlenül 3 másodpercig látszódott a népszerű RTL-es tévészériában egy férfi

Megsértette egy férfi képmáshoz fűződő jogát A mi kis falunk című, az RTL-en látható filmsorozat gyártója, a Content Factory Kft. azzal, hogy egy, a forgatások idején arra járó pilisszentléleki férfi is látszódott a tévészériában pár másodpercig, aki egyébként nem kedveli a sorozatot – állapította meg jogerős ítéletében a Győri Ítélőtábla. (Frissítés: hírünkre reagált a gyártócég.)

A gyártócégnek a felperes magánszemély számára 300 ezer forint sérelemdíjat, 2,6 millió forint perköltséget és további 154 ezer forint illetéket kell megfizetnie  –  számolt be a kormánypárti Magyar Nemzet. Az ügy előzménye, hogy az elsőfokú bíróság döntő mértékben a férfinak adott igazat, a másodfokú bíróság azután tavaly elutasította a keresetét és a férfit kötelezte a perköltségek viselésére.  Ezután a férfi felülvizsgálati eljárást kért a Kúrián, mely megsemmisítette azt, és végül a Győri Ítélőtábla a megismételt tárgyaláson új, immáron a férfi számára kedvező ítéletet hozott.

A Győri Ítélőtábla mostani jogerős ítélete szerint a Content Factory Kft., A mi kis falunk című, az RTL-en látható filmsorozat gyártója mégis megsértette az egyik epizódba engedély nélkül bevágott pilisszentléleki felperes képmáshoz való személyiségi jogát, amikor a férfi rákerült a sorozat egyik képkockájára.

Bocsánatot kell kérniük

A Győri Ítélőtábla jogerős ítélete alapján a Content Factory Kft. az említett összeg megfizetésén túl köteles jogsértést elismerő és bocsánatkérő levelet küldeni a férfinak.

A felperes jogi képviselője, Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd (a Jobbik egykori országgyűlési képviselője) arról tájékoztatta a lapot, hogy a bocsánatkérő levélben a sorozat gyártójának a következőket kell közölnie:

„A Content Factory Kft. megsértette R. János képmáshoz való személyiségi jogát azzal, hogy R, Jánosról hozzájárulása nélkül mozgóképes képfelvételt készített és ezen felvételt R. János hozzájárulása nélkül felhasználta oly módon, hogy elhelyezte azt az általa gyártott »A mi kis falunk« című tévésorozat 4. évad 4. részének 39. percében 3 másodperc hosszan 38:45-38:48 másodperc között, másrészt közlésre átadta a Magyar RTL Televízió Zrt. részére. A Content Factory Kft. az elkövetett jogsértés miatt ezúton elnézést kér R. Jánostól.”

A gyártócég szerint a forgatási rend ismert volt, és jól látszódott, hogy forgatás zajlik

Az ügyvéd szerint ez a döntés végső győzelemnek minősül, és szerinte az alperes esetleges felülvizsgálati kérelme sem hozhat már reálisan változást. Kifejtette: a filmgyártó eredménytelenül védekezett azzal, hogy A mi kis falunk című sorozat forgatási rendje az Esztergom városához tartozó háromszáz lakosú Pilisszentlélek településrészen mindenki számára ismert volt, ezért aki az évente több hónapig tartó filmforgatások idején a forgatási helyszínek környékén akár helyi lakosként arra sétál, az ráutaló magatartással engedélyt ad arra, hogy felvételt készítsenek róla.

Nemes célra költik a sérelemdíjat

A felperes férfi közölte, hogy a sérelemdíj összegét, a 300 ezer forintot az egykori pilisszentléleki pálos kolostor romjainak rendbetételére fordítják.

Frissítés 2023.01.17. 12:23

Megszólalt a gyártócég, szerintük jogszabálysértő az ítélet, és nem hagyják annyiban

A Content Factory Kft. állásfoglalást juttatott el a Media1-hez, melyben az áll, hogy szerintük a Győri Ítélőtábla újabb ítélete jogszabálysértő, ezért felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a Kúriához.

 

A Kúriához fordul A mi kis falunk gyártócége – szerintük jogszabálysértő ítéletet hozott a Győri Ítélőtábla a pilisszentléleki lakos által indított perben

Bejelentette az RTL A mi kis falunk 7. évadának premierjét

A mi kis falunk gyártóját beperlő pilisszentléleki lakos nem fogadja el a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletét

Nem jogerősen pert nyert A mi kis falunk gyártójával szemben egy magánszemély

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A mi kis falunk 4. évadának egyik jelenete. A kép illusztráció, azon nem R. János, a felperes férfi látszódik!
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások