fbpx
Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának színészei

Fordulat A mi kis falunk gyártója elleni bírósági perben

A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla megváltoztatta az RTL népszerű tévésorozatának gyártócége elleni ítéletet, és kimondta, hogy a felperes magánszemély, Reményi János megalapozatlanul perelte be a vállalkozást arra hivatkozva, hogy egy röpke pillanatra látszódott a sorozatban, holott erre nem adott engedélyt.

Mint arról a Media1 is beszámolt, A mi kis falunk című RTL-es sorozat 4. évadának egyik epizódjában mintegy 3 másodperc időtartamban látható volt egy pilisszentléleki helyi lakos, egy bizonyos Reményi János, amint besétál egy házba. A per tárgya az volt, hogy ő – mint felperes – nem járult hozzá sem a felvétel készítéséhez, sem annak sugárzásához, azaz úgy vélte, megsérült a képmáshoz fűződő joga, amikor belekerült a szériába. Amikor egyébként ezt sérelmezte, az RTL Klub kivágta azt a néhány másodpercet, de ez nem volt elegendő a magánszemélynek és bíróságon kért elégtételt a történtek miatt.

Megírtuk azt is, hogy korábban első fokon a bíróság a felperesnek adott igazat. Ezt az ítéletet azonban ma, szerdán a másodfokú bíróság döntésével megváltoztatta – tudta meg a Media1 A mi kis falunk című sorozatot gyártó Content Factory Kft.-től.

A mi kis falunk.
A mi kis falunk. Fotó: RTL sajtószoba

„A másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla a mai napon felülvizsgálta az elsőfokú bíróság döntését, megváltoztatta az elsőfokú ítélet fellebbezéssel érintett részét, a felperes keresetét teljes egészében elutasította és kötelezte őt a Content Factory Kft. perköltségének teljes megfizetésére azzal, hogy a saját költségeit maga viseli” – írták.

Az ítélet jogerős – hangsúlyozta a közleményben a gyártócég.

Az ügy előzménye ide kattintva ismerhető meg részletesen.

Amint a bíróság az ítéletet írásba foglalja, az ügyre a Media1-en még részletesen is visszatérünk az ügy tanulságaival.


Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának színészei
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások