fbpx
Bodoky Tamás, az Átlátszó.hu főszerkesztője az RTL Klub Magyarul Balóval c. műsorában korábban

Az Átlátszó főszerkesztője a Media1-nek: „A putyini Oroszország módszereivel összehangolt kampányt indítottak ellenünk kormányközelből”

Bodoky Tamást, az Átlátszó főszerkesztőjét a putyini Oroszország módszereire emlékezteti és összehangolt kampányt vél felfedezni az elmúlt napok eseményei mögött, amellyel megpróbálják támadni a Fideszhez köthető térfélről az oknyomozó portált.

„A putyini Oroszország módszereire emlékeztet és összehangolt kampányt sejtet, amikor először a kormánylap támad ránk külföldi ügynökséget és nemzetárulást emlegetve, majd a kormány kedvenc álcivil szervezete titkosszolgálati beavatkozást sürget. Az okot mondvacsináltnak tartjuk: nem a kisebbségi magyarok ellen, hanem az ő kezdeményezésükre, az ő érdekükben és velük együtt vizsgáltuk három évvel ezelőtt a Bethlen Gábor Alapból kifizetett külhoni támogatásokat, amelyek egyébként az alap honlapján bárki számára nyilvánosan hozzáférhetők, mi is ezekből az adatokból dolgoztunk. A projekt az erdélyi, kisebbségi magyarok által működtetett Átlátszó Erdély tényfeltáró portál ötlete volt, és ők voltak a fő pályázók az oknyomozó újságírás támogatására létrejött európai IJ4EU alapnál”

– ezt nyilatkozta a Media1.hu-nak Bodoky Tamás, az Átlátszó oknyomozó portál alapító-főszerkesztője. (Bodoky egyébként tavaly óta az Integritás hatóság korrupcióellenes munkacsoportjának is tagja.)

Bodoky Tamás annak kapcsán nyilatkozott a Media1-nek, hogy a minap a kormányközeli álcivil szervezet, az ellenzéket plakátokon támadó és többek között az állami Szerencsejáték Zrt. pénzéből is működő CÖF (Civil Összefogás Fórum) sajtótájékoztatót tartott, ahol közölték, úgymond nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, hogy az Átlátszó külföldi partnertől is kap pénzügyi támogatásokat. A sajtótájékoztatót azután tartotta a CÖF, hogy hasonló tartalmú írás jelent meg a kormánypárti KESMA-hoz tartozó Magyar Nemzetben.

Az állítást az állítólagos nemzetbiztonsági kockázatról azóta egymás után röpítik szét a különféle Fideszhez közeli médiumok, beleértve az állami médiaszolgáltatót, így a közpénzekből fenntartott hirado.hu-t is.

Tavaly óta a kormánylapokban folyamatosak a támadások azon médiumok ellen, amelyek külföldről támogatáshoz jutnak. Korábban a PestiSrácok és több más médium például a Telexet támadta, amiért induló akadémiájához az Egyesült Államokból kap támogatást. A közpénzfinanszírozott fideszes médiahálózat a „dollármédia” kifejezést is bedobta, és a médiumok hiteltelenítése érdekében folyamatosan azt a hamis látszatot igyekszik fenntartani, mintha bármi is tiltaná, hogy valaki külföldről kapjon akár támogatást akár befektetést.

Vitába szállt a PestiSrácok főszerkesztőjével a Media1 főszerkesztője (Videó)

Ez a hír angol nyelven is elérhető / This news is available in English here

Editor-in-Chief of Atlatszo to Media1: „A smear campaign has been launched against us using the methods of Putin’s Russia”

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Bodoky Tamás, az Átlátszó.hu főszerkesztője az RTL Klub Magyarul Balóval c. műsorában korábban
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások