fbpx
Donald Trump volt amerikai elnök.

Hiába állította vissza Donald Trump fiókját a Twitter, a volt amerikai elnök nem tervezi visszatérését

Elon Musk, a Twittert nemrég felvásárló milliárdos a hétvégén bejelentette, hogy visszaállították a volt amerikai elnök huzamosabb ideje tiltásban lévő Twitter-fiókját. Ez azért volt letiltva, mivel Trump posztjai hozzájárulhattak a Capitolium 2021 elején történt ostromához. Trump azonban azon közölte, nem tervezi visszatérését a felületre.

A Twitter mikroblog szolgáltatást nemrég felvásárló Elon Musk előzőleg szavazást indított a témáról, és ezen több mint 15 millió voksoló közel 52 százaléka adta le voksát Donald Trump javára. A lehetséges visszaállításról egyébként Musk már idén májusban is beszélt, amikor még nem is az övé volt a platform.

Miután Trump oldalát szombaton helyreállították, a volt elnök követőszáma azonnal növekedésnek indult. Pedig egyelőre nincsenek új tweetjei: a legutóbbi egy 2021. január 8-i bejegyzés, melyet a letiltása előtt tett közzé.

Letiltására azért volt szükség, mert bejegyzéseivel a Twitter akkori vezetősége szerint hozzájárulhatott a Capitolium 2021. január 6-án történt, halálos kimenetelű ostromához Joe Biden jelenlegi amerikai elnök beiktatása előtt. Hasonló lépést tett a Facebook és a YouTube is Trumppal szemben tavaly, ami után a volt elnök jelezte, pert indít a platformok ellen.

Trump hívei a médiát is megtámadták a Capitolium előtt

Donald Trump beperli a Google-t, a Facebookot és a Twittert

Egyébként miután tavaly januárban Donald Trumpot letiltotta a Twitter, ő egy saját közösségi oldalt indított Truth Social néven. Emiatt is nyilatkozott most úgy, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre, hanem a saját oldalára támaszkodik ezután is.

Komoly pénzügyi tartozása van Donald Trump új közösségi oldalának

Donald Trumppal függ össze az a hír is, hogy a CNN szerint a Facebook megszünteti Trump oldalán a tényellenőrzést, miután kiderült, hogy újra elindul az elnöki posztért.

Bajban a Twitter a tulajdonosváltás óta

Ami a Twittert illeti, Musk az elmúlt hetekben folyamatosan kétségbeesett, sokszor kifejezetten zavaros lépéseket tesz a Twitter kapcsán, mivel a hirdetők és felhasználók is elkezdtek tömegesen elpártolni a közösségi médiás platformtól, amióta ő lett az új tulajdonos, ráadásul a munkatársak nagyon jelentős részét kirúgta, egy másik része pedig maga mondott fel. A napokban egyre többen már hashtagekkel is elkezdték gyászolni a Twittert.

Perre mennek a Twitter kirúgott dolgozói

Már hashtagekkel gyászolják a Twittert

Maga Musk is beszélt egy lehetséges csődről.

Elon Musk már a Twitter lehetséges csődjéről beszél

Még idén áprilisban a Media1-en írtunk arról, miért komolytalan, amikor Musk magát a szólásszabadság híveként igyekszik bemutatni.

Komolytalan, hogy a Twitter leendő tulajdonosa a szólásszabadság híveként állítja be magát

Idén augusztusban kiderült az is, hogy Musk a kínai cenzúrahatóság lapjában publikált.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: A Truth Social, Donald Trump közösségi platformja. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások