fbpx
Donald Trump volt amerikai elnök

Donald Trump beperli a Google-t, a Facebookot és a Twittert

Az exelnök bírósági végzést kér az állítólagos cenzúra megszüntetésére.

A volt amerikai elnök szerint a per „egy nagyon szép fejlemény a szólásszabadságunk szempontjából”, hiszen

„ha ki tudnak tiltani egy elnököt, akkor ezt bárkivel megtehetik: Követeljük, hogy vessenek véget az árnyék-tiltásnak, az elhallgattatásnak, a feketelistázásnak, a száműzésnek, a törléseknek, amelyeket önök mind olyan jól ismernek”

– mondta Donald Trump.

Az előző amerikai elnök azt állítja, „cenzúra áldozata lett”, ezért tiltották le profiljait a közösségi médiában – írja a BBC nyomán a Telex.

Egyelőre sem a Facebook, sem a Google, sem a Twitter nem reagált a per hírére.

Közben a per bejelentésével egyidőben Trump republikánus szövetségesei kiadtak egy nyilatkozatot a Kongresszusban, mely szerint „fel kell lépni a legnagyobb techvállalatok ellen”, például a cégek feldarabolásával.

Korábban a Media1-en beszámoltunk arról, hogy a Facebook hosszas huzavona után úgy döntött, határozatlan időre felfüggeszti Donald Trump volt amerikai elnök Facebook- és Instagram-fiókját. Utána is csak akkor térhet vissza, ha úgy ítélik meg, hogy a beengedése nem jár veszéllyel a közbiztonságra.

Még januárban távolították el Trump oldalait a legnagyobb közösségi platformok, miután a Capitolium ostromakor Trump olyan üzeneteket tett közzé, amelyeket a Twitter „az erőszak dicsőítésének” nevezett.

Donald Trumpot azért tiltották le az ismert online közösségi szolgáltatások, mert úgy vélték, fennáll a veszélye annak, hogy Trump szavai ismét erőszakot szülnek és ezzel még nagyobb káoszt idéz elő az Egyesült Államokban. Trump később saját közösségi médiás felületet is indított, de az csak kevés embert érdekelt. A napokban indult egy másik közösségi médiás felület, a GETTR is, mely kísértetiesen hasonlít a Twitterre, de ennek üzemeltetője beengedné rá a volt elnököt.

További hírek a Media1-en

Borítókép: Stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások