fbpx
Twitter.

Perre mennek a Twitter kirúgott dolgozói

Elon Musk villámtempóban vált meg a cég alkalmazottainak majdnem a felétől. Egyes vélekedések szerint ezt nem tehette volna meg törvényesen.

Csoportosan perelik be a Twittert azon a dolgozók, akiktől Elon Musk a cég megvásárlása után szinte azonnal megvált: a volt alkalmazottak szerint nem értesítették őket megfelelően a kirúgásukról – írja a The Guardian.

Az elbocsátottak álláspontja az, hogy amikor november 3-án kizárták őket a munkahelyi fiókjukból és tulajdonképpen elzártak tőlük minden munkahelyi dolgot, az ellentétes volt az Egyesült Államok szövetségi törvényeivel.

Csütörtökön egy nagy bejegyzésben tájékoztatták róla a Twitter összes munkavállalóját, hogy e-mailt kapnak a személyes e-mail fiókjukba abban az esetben, ha ők is azok közt vannak, akiktől megválik a cég. Ez egyébként nagyjából a Twitter alkalmazottainak felét jelenti. Csakhogy sokan már az e-mailek megérkezése előtt rájöttek, hogy kirúgták őket, mikor egyszerűen nem fértek hozzá a céges levelezésükhöz., és nem tudtak bejelentkezik a munkahelyi laptopjukon sem.

Elon Musk egyedül látja el a Twitter teljes vezetését

Ha átmegy a per, akkor lehet, hogy Musk 3.700 főt érintő leépítése mégsem lesz olyan egyszerű: a San Fransico-i szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint ugyanis ekkora leépítés előtt 60 nappal értesíteni kellett volna mindenkit róla, mi várható.

A Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásának véglegesítése után Musk elbocsátotta a cég több vezető vezetőjét, köztük a vezérigazgatót, Parag Agrawalt, a pénzügyi vezetőt, Ned Segalt, valamint a jogi és politikai vezetőt, Vijaya Gadde-t. A hivatalos indoklás az, hogy Musk nyereségessé tenné a Twittert, ennek részeként az új tulajdonos a felhőszolgáltatásokon és a szerverekre költött pénzeken is megspórolna még évi egymilliárd dollárt.

Ahogy Elon Musk tulajdonába került a Twitter, kirúgta a csúcsvezetőket

Elon Musk, a Tesla alapítója a kínai cenzúrahatóság lapjában publikált

 

Komolytalan, hogy a Twitter leendő tulajdonosa a szólásszabadság híveként állítja be magát

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások