fbpx
Elon Musk.

Elon Musk már a Twitter lehetséges csődjéről beszél

A világ leggazdagabb embere ezen felül bejelentette, a továbbiakban legalább heti 40 óra munkát vár el minden alkalmazottjától.

Elon Musk először tartott nagy megbeszélést a Twitter munkavállalóival, ahol a világ leggazdagabb embere közölte, nem kizárt az egész Twitter csődje. Musk a Bloomberg szerint arra számít, 2023-ban dollármilliókat veszíthet a vállalat.

Ezt megelőzően az új tulajdonos egy kör e-mailben is tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy a Twitter nem lesz képes „túlélni a közelgő gazdasági visszaesést”, a reklámbevételek csökkenésének megállítása nélkül – állítja több forrásra hivatkozva a Reuters.

Ahogy Elon Musk tulajdonába került a Twitter, kirúgta a csúcsvezetőket

Elon Musk régóta húzódó megjelenése a Twitternél még a vártnál is sokkal nagyobb robajt hozott magával: gyakorlatilag a teljes vezetést kirúgta, a dolgozók nagy részét teljesen váratlanul (és nem biztos, hogy teljesen legális keretek közt) küldte el, miközben a szólásszabadság javítására hivatkozva lassan helyreállítják az ilyen-olyan okokból kitiltott, a közösségi elveket megsértő felhasználók profiljait is.

Perre mennek a Twitter kirúgott dolgozói

Egyelőre várni kell, míg a Twitter helyreállítja a kitiltott felhasználók profilját

Különösen nagy visszhangot keltett a home office, a távmunka lehetőségének beszántása, illetve az, hogy Musk hangsúlyozottan „legalább heti 40 óra” munkát vár el minden dolgozójától.

A bevételek növelése érdekében havi 7,99 dollárért kezdték árulni a fiókok mellett megjelenő kis kék pipát (Twitter Blue), ami eredetileg tulajdonképpen a Twitter hitelesítő jelvénye volt közszereplők fiókjaihoz.

Elon Musk, a Tesla alapítója a kínai cenzúrahatóság lapjában publikált

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások