fbpx
Elon Musk, Twitter.

Már hashtagekkel gyászolják a Twittert

Elon Musk nagy projektjét annyian hagyják ott, hogy sokak szerint akár napokon belül leállhat az egész szolgáltatás.

#RIPTwitter és #TwitterDown hashtagek lepték el a Twitter felületet arra reagálva, hogy az elmúlt napokban már annyian mondtak fel az Elon Musk által felvásárolt cégnél, hogy sokak szerint napok kérdése, hogy bedőljön az egész.

Elon Musk november 16-án körlevélben értesítette a Twitter alkalmazottait, hogy elindul a Twitter 2.0 projekt, amihez a dolgozók egy napos gondolkodási idő után csatlakozhatnak, vagy fel is mondhatnak háromhavi lelépési pénz mellett. A Twitter 2.0-ról egyébként Musk nagyjából semmit nem árult el azon túl, hogy mindenkitől nagyon-nagyon sok munkát és túlórát vár el, és nem lehet ezentúl távmunkában végezni a tevékenységet.

Ahogy Elon Musk tulajdonába került a Twitter, kirúgta a csúcsvezetőket

Ezt már a megmaradt alkalmazottak nagyrésze sem akarta lenyelni, ami különösen azért lehet fájó, mert Musk az alkalmazottai felét már érkezésekor kirúgta.

Perre mennek a Twitter kirúgott dolgozói

A távozók között sok olyan szakember is van, akik a hibák kijavításáért és a szolgáltatáskiesések megelőzéséért voltak felelősök, miattuk a The Guardian szerint már az is felmerült, a kirúgottak visszacsábításával kellene elérni, hogy legalább működőképes maradjon a Twitter. A felmondások megelőzésének érdekében végül elálltak a home office tilalmától is, de úgy tűnik, ez kevés volt.

Mint arról beszámoltunk, Elon Musk a napokban a Twitter lehetséges csődjét sem tartotta kizártnak.

Elon Musk már a Twitter lehetséges csődjéről beszél

Mivel mégis csak a rövidhírek terjesztésének egyik kulcsszereplője a Twitter, a dolgozók tájékoztatásai alapján már elkezdték gyászolni a rövid tweetek köré épülő platformot.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások