fbpx
Donald Trump.

Visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre Elon Musk

A világ leggazdagabb embere erről egy, a Financial Times által szervezett konferenciáján beszélt, ami az első nyilvános megjelenése volt a Twitter megvásárlásának bejelentése óta.

Elon Musk, a Twitter leendő tulajdonosa az adásvétel lezárulta után visszaengedné a platformra Donald Trumpot – számolt be a The New York Times nyomán a Forbes.

A volt amerikai elnök tiltásának feloldása kapcsán a Musk elmondta: szeretné, ha a felület vitafórumként működne, és Trump tiltását „morálisan helytelennek” és homlokegyenest „hülyeségnek” nevezte – állítása szerint az ehhez hasonló állandó tiltások csak megingatnák a felhasználók bizalmát a Twitterben.

Elon Musk.
Elon Musk. Fotó: stock / Depositphotos

Mint arról a Media1 beszámolt, Trumpot tavaly januárban azért tiltották ki a platformról tartósan, mert a felület akkori tulajdonosa szerint Trump több bejegyzésével is hozzájárulhatott a követői által elkövetett erőszak és bűncselekmény megvalósulásához a Capitoliumnál. A volt elnök időközben saját közösségi platformot indított Truth Social néven.

Nagy tervei vannak a leendő Twitter-tulajdonosnak

A The New York Times megszerezte Musk befektetőknek szánt pitchét is azzal kapcsolatban, hogy mik a tervei az oldallal. Ezek szerint Musk 2028-ra 931 millióra növelné a felhasználók számát a jelenlegi 229 millióról, ami azért érdekes, mert a jelenlegi növekedési görbét követve maximum 550 millióig tud eljutni 6 év alatt.

Emellett az éves bevételt 28,6 milliárd dollárra emelné, ami az ötszöröse a jelenlegi 5 milliárd dolláros bevételnek.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások