fbpx
A Truth Social, Donald Trump közösségi platformja.

Komoly pénzügyi tartozása van Donald Trump új közösségi oldalának

Pedig még nem olyan régen indult el a Truth Social.

Jelentős pénzügyi gondokkal küzdhet a Truth Social, Donald Trump februárban indult új közösségi platformja – írta a Fox Business nyomán a Telex.

Mint kiderült, az oldal jogvitába keveredett az egyik beszállítójával, akik azt állítják, hogy a Truth Social több mint egymillió dollár, szerződésben vállalt kifizetéssel tartozik nekik.

A RightForge nevű, hálózati infrastruktúrával foglalkozó vállalat, mely tavaly októberben jelentette be, hogy megállapodást kötöttek a Truth Sociallel, most azt állítja, hogy a Trump Media & Technology Group (TMTG) nem teljesítette a platform webkiszolgáló infrastruktúrájának felállításáért szerződésben vállalt havi kifizetéseit. Az ügyre rálátó források szerint mindössze három kifizetést teljesített az oldal, március óta azonban egyáltalán nem fizettek, 1,6 milliárd dolláros tartozást felhalmozva.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök. Fotó: stock / Depositphotos

Martin Avila, a RightForge vezérigazgatója, bár nem akart egy ilyen „belső ügyet” kommentálni, azt nem cáfolta, hogy nézeteltérés van a két szervezet között. Az ügyet a Truth Social szóvivője sem cáfolta.

Trumpot a 2021 januári, a Capitoliumnál történt, halálos kimenetelű zavargásokat követően tiltotta le több közösségi felület, így a Twitter, a Facebook és a YouTube is. Ezt követően, tavaly májusban már próbálkozott egy kommunikációs platform indításával a volt elnök, ám az mindössze egy hónapig működött. A Truth Social indítását 2021 októberében jelentették be, és végül idén februárban debütált.

A közösségi platformmal kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások