fbpx
Hadházy Ákos sátra az MTVA előtt

Hadházy betiltaná az állami reklámokat – a Momentum is csatlakozik a képviselő közmédia előtti blokádjához

A közmédiás blokádra készülő Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az MTVA épülete előtt benyújtott szerdán egy törvényjavaslatot, amellyel betiltaná az állami reklámokat. Eközben a Momentum közölte, hogy kiáll Hadházy Ákos a propaganda elleni kezdeményezése mellett, és a párt is csatlakozik a közmédia Kunigundja útján található gyártóbázisához péntekre szervezett blokádhoz.

A Momentum ott lesz Hadházy Ákos péntekre meghirdetett demonstrációján az MTVA Kunigunda utcai székházánál – jelentette be a párt a Magyar Hanghoz is eljuttatott közleményében.

Leszögezték:

„Hadházy Ákos a Momentum természetes szövetségese, kiállunk mellette és támogatjuk őt!”

Hozzátették:

„ a Momentum közössége elkötelezett amellett, hogy végre megtisztítsuk a közbeszédet és a közmédiát az évek óta tartó hazugságoktól és uszítástól. Ezért is bátorítunk mindenkit arra, hogy pénteken legyen ott a demonstráción és vonjunk élő kordont a hazugsággyár köré!”.

Mint arról beszámoltunk, Hadházy Ákos múlt héten jelentette be, hogy november 4-én blokád alá vonják az MTVA-t, és a képviselő addig is sátrat vert az állami médiaszolgáltató Kunigunda útján található épületénél. A képviselő az elhallgatott hírek és a meghamisított hírek, azaz a propaganda ellen tiltakozik ezzel. Az MTVA egyébként folyamatos kamerás megfigyelés alatt tartja a képviselőt.

Törvényjavaslat az állami reklámok ellen

Az országgyűlési képviselő tegnap, szerdán az MTVA épülete előtt benyújtott egy törvényjavaslatot, amellyel az állami reklámokat korlátozná – ez a Facebook-oldaláról derül ki.

„Ma innen az állami tévé székháza elől fogom benyújtani azt a törvényjavaslatot, amely megtiltaná a fizetett kormányzati hirdetéseket, azaz a folyamatos Fidesz-kampányt” – posztolta ki a Facebook-oldalára a képviselő.

Bombás kormányzati plakátokkal teli lakóház Óbudán.
Bombás kormányzati plakátokkal teli lakóház Óbudán. Fotó: Ladányi András / Media1

Azt is hozzátette, tisztában van azzal, hogy

„egy hét sátrazás nem elegendő nyomásgyakorlás ahhoz, hogy a Fidesz lemondjon a hatalmát fenntartó folyamatos hazugságkampányról. Ugyanakkor remélem, hogy így nagyobb figyelmet kap, mintha egyszerűen benyújtanám, majd egy Facebook-posztban sajnálkoznék, amikor valamelyik bizottság még azt sem engedi, hogy a parlament megtárgyalja. És tisztában vagyok azzal is, hogy csak az Önök segítségével állítható meg a propagandagépezet. Viszont úgy megállítható!
Az első komoly lépést tegyük meg pénteken 17:30-kor a hazugsággyár blokádjával! Hogy milyen gyorsan érünk célt, attól is függ, hányan leszünk ott. A »konzultációs« íveket ne felejtsék otthon!”

A törvényjavaslat szövege az Országgyűlés honlapján, ITT érhető el.

Mint arról a Media1 beszámolt, Hadházyt ma a legnagyobb hazai újságírószövetség, a MÚOSZ elnöksége is meglátogatja a Kunigundja útján, hogy egyetértését fejezze ki a közmédia tisztességes működésével kapcsolatban.

Kimegy Hadházy Ákoshoz a legnagyobb hazai újságírószövetség elnöksége

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon és ott vagyunk Telegramon is.

Borító: Hadházy Ákos sátra az MTVA előtt. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások