fbpx
Füssy Angéla és Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok elítélt munkatársai

Ismét bűnösnek találta a bíróság a PestiSrácok volt hírigazgatóját és a lap egyik munkatársát

A bíróság szerint Szarvas Szilveszter hírigazgató és Füssy Angéla, a lap munkatársa jogerősen is bűnös rágalmazás miatt.

A Media1 két olvasója hívta fel a figyelmünket arra a friss szombati Facebook-bejegyzésre, amelyben Czeglédy Csaba DK-s ügyvéd bejelentette, hogy pénteken délután kézhez vette a Fővárosi Törvényszék 27.Bf.7459/2022/4. számú ítéletét, mely helyben hagyta az elsőfokú verdiktet a PestiSrácok elnevezésű kormányközeli portál munkatársaival kapcsolatban, így jogerőssé vált az elsőfokú bíróság ítélete, mely Szarvas Szilveszter III. rendű és Füssy Angéla IV. rendű vádlottakat bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében [Btk. 226. § (1) és a (2) bekezdés b) pontja], ezért őket megrovásban részesítette.

Az ítéletről beszámoló ellenzéki politikus, jogász a bejegyzésben felidézte, hogy tegnap a PestiSrácok tegnap még dölyfösen kikérte magának, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere nem volt hajlandó válaszolni egyik munkatársuk kérdéseire az ATV műsorában, amiért a lap propagandatermékként, nem pedig sajtótermékként működik. Czeglédy épp a tévéműsor után kapta kézhez az ítéletet, mely megerősítette Füssy Angéla és az azóta már a kormányközeli Megafon Központhoz átigazoló Szarvas Szilveszter hírigazgató bűnösségét.

Szürreális dolog zajlott ma reggel az ATV élő reggeli adásában (VIDEÓVAL)

„A két propagandistának tehát papírja van arról, hogy hazug rágalmazók. S mivel ez már legalább a második eset, hogy jogerősen elítélték őket rágalmazás miatt, nyugodtan hívhatjuk őket visszaeső bűnözőknek” – szúrt oda Czeglédy a két elítéltnek a Facebookon.

Huth Gergely főszerkesztő megpróbálta mentegetni a vádlottakat

Czeglédy kitért Huth Gergely főszerkesztőre is, aki a büntetőeljárásban arra próbált hivatkozni, hogy ő (főszerkesztő létére) általában nem olvassa el a kollégái által írt cikkeket, így a két írást, ami miatt a büntetőeljárás folyt, nem ismerte.

Ezután Czeglédy szerint Huth megpróbálta mentegetni a két vádlottat, majd a bíróság kérdéseire a következőképp válaszolt az ítélet szerint:

„Huth Gergely ez utóbbi nyilatkozatát a későbbiek során akként árnyalta, hogy lehetséges, hogy a kollégái nem teljes körültekintéssel végezték el az interjúban megfogalmazott tényállítások ellenőrzésével kapcsolatos feladataikat.”

Czeglédy Csaba hozzátette:

„Mondanom sem kell, hogy a két propagandista a hazug állításokat semmivel nem tudta bizonyítani, a bíróság pedig nagyon alapos eljárást lefolytatva még azt is kimondta, hogy Füssy Angéla szavahihetősége a bizonyítékok alapján megkérdőjeleződött. Ahogyan ígértem, nem hagyom, hogy a fideszes propagandisták megússzák a hazugságok gátlástalan terjesztését. Szomorú csupán az, hogy »természetesen« ez követően is nekik áll majd feljebb, és a felsőbbrendűségük tudatában fogják tovább végezni jól jövedelmező «munkájukat».
Én viszont nem csüggedek! Köszönöm, hogy mellettem álltok! Sok erőt ad. Köszönöm dr. Litresits András barátomnak, hogy ellátta a jogi képviseletemet.”

A büntetőeljárás tárgyát képező, rágalmazást megvalósító jogsértő cikkek

  • A  PestiSrácok internetes portálon 2017. szeptember 27. napján „Szabó Bálint: Botka megbízásából több tízmillió forinttal akart elhallgattatni Czeglédy Csaba” címmel Szarvas Szilveszter által jegyzett, dr. Szabó Bálint Gábor által adott interjú
  • A PestiSrácok portálon 2017. október 13. napján „Félsüketre verhették a szegedi börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat” című, Füssy Angéla által jegyzett cikk

A PestiSrácok különféle ügyeiről érhetők el a Media1 további írásai.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Füssy Angéla és Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok elítélt munkatársai
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások