fbpx
Hadházy Ákos, Stop propaganda feliratú táblával

Hadházy Ákos blokádot hirdet az MTVA-hoz

Az országgyűlési képviselő a blokád tervezett napjáig még sátrazik is a közmédia Kunigunda utcai székháza előtt.

„Ma felvertünk itt egy sátrat a Kunigunda útján, az állami televízió épülete előtt és jövő péntekig, november 4-ig itt fogok maradni. Arra kérem Önöket, hogy egy hét múlva, pénteken Önök is jöjjenek el és vegyük közösen blokád alá ezt a piszkos hazugsággyárat. Ne felejtsék el magukkal hozni az ocsmány, nemzeti konzultációnak csúfolt papírokat is, vannak ötleteink, hogy mit kezdjünk velük!”

– írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebookon, aki ígérete szerint minden nap utcai fogadóórát tart az MTVA épületénél a jelzett napig.

A független képviselő szerint „állami médiát vissza kell venni a köz számára”, ehhez pedig Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatójának leváltására van szükség, illetve egy konszenzusos vezető kinevezésére, de Hadházy hozzátette, hogy a fizetett állami propagandát is be kéne tiltani.

„Természetesen ezzel a mostani tiltakozással nem célom, hogy eltereljem a figyelmet a tanárok és a diákok tiltakozásáról, sőt! Jelen pillanatban a legfontosabb ügy az ő kiállásuk sikere, hiszen a jövő múlik rajta. De éppen azért van itt dolgunk, mert az út túloldalán pöffeszkedő állami propagandamédia alig-alig, gyakorlatilag SEMMIT nem tudósított az eddigi tiltakozásokból”

– magyarázta.

Hadházy harca a közmédiával már régóta tart: ő volt az egyik vezéralakja annak az ellenzéki képviselőkből álló csoportnak, mely azért ment el a köztévé Kunigunda utcai székházába 2018-ban, hogy végre tudósítsanak a létezésükről. Később ő maga is szervezett tüntetést az MTVA-hoz, de nem olyan rég a képviselő előtt zárták be a kapukat úgy, hogy Hadházy szerint még egy biztonsági őr is kint maradt véletlenül.

Kimegy Hadházy Ákoshoz a legnagyobb hazai újságírószövetség elnöksége

Folyamatos kamerás megfigyelés alatt tartja a közmédia Hadházy Ákost az MTVA székháza előtt

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások