fbpx
Bombás kormányzati plakátokkal teli lakóház Óbudán.

Hiába a válság, 7,8 milliárd forintot költhet Rogán Antal hivatala kormányzati kampányra

Ezúttal is Balásy Gyula cégeinek az ajánlatát választották a lebonyolításhoz.

Nettó 7 milliárd 874 millió forintos keretösszegre kötött szerződést a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Balásy Gyula érdekeltsége közé tartozó New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel és a Lounge Design Szolgáltató Kft.-vel egy új kommunikációs kampányra – írta meg az rtl.hu a Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalos dokumentumai alapján.

A feladat az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása”.

A pontos tematika a dokumentációból nem derült ki, de a lap feltételezése szerint a legújabb kormányzati plakát-, illetve médiakampányra, és az ehhez kapcsolódó „nemzeti konzultáció” hirdetésére kötött szerződést Rogán hivatala. Ezek fő üzenete, hogy úgymond az Oroszország elleni európai uniós szankciók felelősek Magyarország nehéz gazdasági helyzetéért – mint arról a Media1 beszámolt, ezen „bombás” hirdetések kapcsán a Momentum a Magyar Reklámszövetséghez fordult, mivel úgy vélik, ezek a reklámok sértik a reklámetikai kódexeket.

A kormány az uniós szankciók kapcsán induló Nemzeti Konzultációt bombával népszerűsítő hirdetése Budapesten
A kormány az uniós szankciók kapcsán induló Nemzeti Konzultációt bombával népszerűsítő hirdetése Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

A teljes kampányt két cég bonyolítja le

Az rtl.hu hozzátette, hogy a szerződésben szereplő összeg 30 százaléka opciós, vagyis a teljes összeg 30 százalékát a megrendelő nem köteles elkölteni a cégek szolgáltatásaira. A szerződés egyébként egy 75 milliárd forintos, még idén márciusban kötött keretmegállapodás része. A feladatok között van a kreatív szövegírás, a nyomdai szolgáltatás, a filmgyártás, a médiatervezés és a rendezvényszervezés, tehát a komplett kampány minden elemét ez a két cég bonyolítja majd le.

A szerződést július elején írták alá, a dokumentáció azonban csak október 13-án jelent meg – az rtl.hu szerint ráadásul a melléklet nélkül, melyből kiderülhetne a pontos téma. A szerződés az aláírástól számítva az év utolsó napjáig – vagy a keret kimerüléséig – hatályos.

Balásy Gyula
Balásy Gyula. Fotó: YouTube

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Bombás kormányzati plakátokkal teli lakóház Óbudán. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások