fbpx
Kálomista Gábor producer a HírTV Bayer Show című műsorában.

Elkutattuk címmel a HírTV a nemzeti ünnep hétvégéjén sugározza az ElkXrtuk producere ellen Hann Endre által indított perről szóló „dokumentumfilmet”

A nemzeti ünnepre időzítette a kormánypárti csatorna a filmpremiert arról a peres eljárásról, amit a Medián piackutató cég ügyvezetője indított Kálomista Gábor producer ellen, amiért az ElkXrtuk című mozifilmben úgy ábrázolták a film egyik negatív figuráját, mintha az Hann Endre lenne.

Műsorváltozást és ehhez kapcsolódó rendkívüli élő „ünnepi” műsorfolyamot jelentett be a hétvégére a Media1-nek megküldött pénteki közleményében a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) / Mediaworks égisze alatt működő HírTV.

Kormányinfó, A tanú, Császár Attila, Elkutattuk

Mint írták, az október 22-én, szombaton 9 órakor kezdődő ünnepi programot Gyürky Enikő és Szani Roland vezetik majd. Saját 56-os emlékeiről mesél majd Juhász Árpád geológus és Bodrogi Gyula, majd a 11:30-tól kezdődő (Mit miért tesz a kormány című) Kormányinfót követően, 13 órától vendég lesz Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó. Szó lesz a taxisblokádról és a 2006-os eseményekről is. A stúdióban lesz Császár Attila riporter (ő közvetítette az MTV Szabadság téri székháza elleni ostromot úgy, mintha az forradalom lenne – megj. a szerk.), Fritz Tamás politológus és Máthé Áron történész is, valamint Kovács Ákos Kossuth díjas zenész, akikkel a művészet és 1956 kapcsolatáról fognak beszélgetni.

  • 15 órától a műegyetemi ünnepséget sugározzák élőben,
  • 16 órától a fáklyás felvonulást,
  • majd 19:10-től A tanú című filmet vetítik.

Ezután 21:10-es kezdéssel a HírTV az „Elkutattuk” című dokumentumfilmet tűzi képernyőre. „Hann Endre beperelte Kálomista Gábort az ElkXrtuk miatt. A producer azonban filmes stábbal érkezett a bíróságra” – ennyit és nem többet közöltek a programról.

Mint arról a Media1 is beszámolt, Hann Endre, a Medián közvéleménykutató-intézet vezetője még márciusban beperelte az ElkXrtuk készítőit, mivel úgy vélte, hogy hazugságokat közölt róla a film. A legutóbbi tárgyalás október elején volt, és ezen a gyártócég ügyvédje azzal védekezett, hogy azért nem lehet a filmben szereplő negatív közvélemény-kutató karaktert Hann Endrével azonosítani, mert a szereplő fiatal és jól öltözött. Kálomista már egy korábbi, szeptember 1-jén esedékes tárgyalásra is kamerákkal érkezett, mivel a tárgyalásokat dokumentumfilmen kívánta megörökíteni. Kálomista érvelése egyébként azért is sántít, hiszen korábban Hann Endrét meghívták a film díszbemutatójára azzal a szöveggel, hogy ő a film egyik szereplője.

Hann Endre, a Medián vezetője az ATV egyik műsorában.
Hann Endre, a Medián vezetője az ATV egyik műsorában.

Október 23-án, vasárnap a HírTV élőben közvetíti 9 órától a Kossuth térről az ünnepélyes zászlófelvonást, majd 10:30-tól Zalaegerszegről a Mindszentyneum átadóünnepségét, ahol felszólal majd Orbán Viktor is.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kálomista Gábor producer a HírTV Bayer Show című műsorában. Fotó: adáskép.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások