fbpx
A hirado.hu tartalma a Hegedüs Zsuzsa kifejezésre

Rákerestünk az Orbán Viktor „tiszta náci szövege” miatt lemondó Hegedüs Zsuzsa nevére a hirado.hu oldalon

Kíváncsiak voltunk, az MTI-vel ellentétben a hirado.hu legalább röviden beszámolt-e már mostanra arról, hogy még 2 nappal ezelőtt, kedden lemondott Orbán Viktor tusványosi beszédének „tiszta náci szövegét” kifogásolva Hegedüs Zsuzsa társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott, a miniszterelnök egyik legrégebbi szövetségese.

Napok óta kiemelten foglalkozik azzal a hazai sajtó és már a nemzetközi médiában is téma néhány helyen, hogy lemondott Hegedüs Zsuzsa miniszteri biztos, arra hivatkozva, hogy vállalhatatlannak, szégyenteljesnek, náci-beszédnek tartja a kormányfő tusványosi beszédét, az abban elhangzó, a „fajok keveredésével” kapcsolatos mondatok miatt. A nyilvánosságra hozott lemondólevélre Orbán Viktor azután szintén nyilvános levélben válaszolt, amire azután Hegedüs újra reagált, szintén nyilvánosan.

Arról a hvg.hu nyomán a Media1-en már beszámoltunk, hogy a lemondásról majd az ennek kapcsán kezdődő levelezésről nem számolt be a néhány hete Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal volt sajtóigazgatója felügyelte Duna Médiaszolgáltató Zrt.-hez tartozó MTI, de kíváncsiak voltunk, hogy a hirado.hu is hasonlóan viszonyul-e egy ilyen kiemelt közéleti fejleményhez, vagy ők kivételt képeznek-e.

Mivel a hirado.hu főoldalán sehol sem találtunk hírt a témáról, kíváncsiak voltunk, hogy esetleg valahol eldugva írnak-e róla. Az oldal keresőjébe beírtuk, hogy Hegedüs Zsuzsa, azonban a miniszterelnöki megbízott távozásáról egyetlen hír sem jelent meg. A legutóbbi hír a Hegedüs Zsuzsa kifejezésre az oldalon 2014-ből származik.

A biztonság kedvéért rákerestünk a távozó miniszteri biztos nevére helytelenül Hegedűsnek írva, tehát hosszú ű-vel is, de így sem jött elő friss hír sem a távozásáról, sem arról a nyilvános, Orbán és közte zajló levélváltásról, ami az elmúlt napokban kiemelt téma volt a médiában.

Azok az olvasók tehát, akik a hirado.hu-ról tájékozódnak, még most sem értesültek a távozásról és Hegedüs Zsuzsa a tusványosi beszéddel kapcsolatban tett bírálatáról, de még arról sem, hogy arra mit reagált Orbán Viktor.

Az efféle cenzúrák, hírelhallgatások egyáltalán nem állnak távol manapság az állami hírvállalattól. Emlékezetes, hogy a tavaszi országgyűlési választások előtti, előválasztásokról egyetlen fotót sem közölt az MTI és híreiben is kínosan kerülte a témát. A Médiatanács ezután semmilyen szankciót sem alkalmazott a közmédiával szemben, zöld lámpát kapcsolva ezáltal a diktatúrákra jellemző hírmanipulációk, cenzúrák előtt.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A hirado.hu tartalma a Hegedüs Zsuzsa kifejezésre 2022.08.28 09:51-kor, két nappal Hegedüs távozása után

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások