fbpx
Papp Tibor, a Totalcar távozó egykori főszerkesztője

Tömeges távozás a Totalcar című lapnál

Forrósodik a helyzet az Indamediához tartozó autós lapnál. A Media1 információi szerint pár hét alatt, amióta Varga Endre, a Matolcsy György féle MNB volt osztályvezetője az ügyvezetője a Totalcarnak, immáron a 6. munkatárs hagyja el az újságot. A Media1 információi szerint lelép a cégtől Papp Tibor egykori főszerkesztő is, aki 14 évet töltött a lapnál.

A Media1 információi szerint távozik Papp Tibor, a Totalcar rovatvezetője, aki összesen 14 évet töltött el az Indamedia autós lapjánál, és abból 8 évet főszerkesztőként. Papp Tibor a távozásáról Facebookon keresztül értesítette ismerőseit. Rajta kívül lapunk információi szerint már további 5 munkatárs távozott az elmúlt hetekben a Totalcartól, ahová nemrég érkezett meg Varga Endre, a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank volt osztályvezetője ügyvezetőnek, aki egy új, tartalomért felelős vezető munkatársat is kinevezett.

Épp a napokban írtuk meg, hogy a távozók között van Andróczi Balázs, a Totalcar hírszerkesztője is, aki 22 évet töltött a lapnál, vagyis gyakorlatilag a kezdetektől a csapat tagja volt.

A Media1 kereste az Indamedia sajtóosztályát, mi az oka a lapnál zajló személyi változásoknak, de miután pár hete megírtuk, hogy az Indamedia csoporthoz tartozó Index.hu Zrt.-től elbocsátották a védett korban lévő Torkos Matild főmunkatársat, aki azt az interjút készítette a választások előtt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel, amit nem engedett végül az Index egyik vezetője leközölni máig tisztázatlan okok miatt, az Indamedia csoport ettől olyannyira haragra lobbant, hogy semmilyen kérdésünkre nem válaszol, és az Indexen egy névtelen szerző által publikált cikkben valótlanságokban bővelkedő, személyeskedő hangvételű cikkben támadták lapunkat, miközben a Márki-Zay ügyre semmilyen magyarázatot nem adtak és azt meg sem próbálták cáfolni.

Látva a sajtóosztály hozzáállását, a Media1 telefonon kereste Varga Endrét, a Totalcar ügyvezetőjét is, hogy a tömeges távozások okáról érdeklődjünk, de többszöri próbálkozásunk ellenére nem fogadta hívásainkat és visszahívást sem kaptunk. Varga Endre, aki egy ideje az Index.hu lapigazgatójaként is ügyködik, valamint nemrég megválasztották a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) élére is elnöknek, pár napja egyébként meglepő módon félmillió forintot követelt lapunktól egy fizetési meghagyási eljárásban azért, mert megmutattuk a képmását – ezt azonban álláspontunk szerint jogszerűen tettük, mivel Varga mint az MTE elnöke szakmai közszereplőnek számít, akinek kihatása van a közélet alakulására, ezért képmását az engedélye nélkül is közölhetjük. Az ügy várhatóan bírósági eljárássá alakul, mert a Media1 a TASZ jogászai segítségével ellentmondással élt Varga félmillió forintos követelése (plusz extra tételekkel együtt további több mint 50 ezer Ft) ellen, mivel azt megalapozatlannak tartja és álláspontunk szerint célja pusztán lapunk szabad hírszolgáltatásának akadályozása, vagyis egy sajtószabadságot indokolatlanul korlátozni próbáló lépésről van szó.

Varga Endrére, az Index lapigazgatójára, a Totalcar ügyvezetőjére, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) elnökére hasonlító arc Pápai Gábor karikaturista rajzán
Varga Endrére, az Index lapigazgatójára, a Totalcar ügyvezetőjére, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) elnökére hasonlító arc Pápai Gábor karikaturista rajzán. Fotó: Pápai Gábor / Media1 (c)

Rabszolga kerestetik

A Totalcartól már az elmúlt években is számos ismert arc távozott. A lap mostanában gyakran egykori, ma már versenytársaknál lévő volt munkatársak évekkel ezelőtti anyagait is újraközli. Olyan sok ismétlést hoznak le, hogy ennek már önálló rovatnevet is kitaláltak. A mostani tömeges távozásokra utal az is, hogy a lap láthatóan már kezd emberhiánnyal is küzdeni: tegnap egy álláshirdetést is közzétettek, melynek címe eredetileg az volt, hogy Hahó, megint rabszolgát keresünk, de ennek később új címet adtak, de az URL-ben még megmaradt az eredeti rabszolgás is.

A Totalcar az Indamedián keresztül 2020 óta Ziegler Gábor mellett Vaszily Miklós, a Mészáros Lőrinchez közeli üzletember vállalkozása. Az autós lap kiadója üzletileg nem igazán tűnik sikeresnek, a tavalyi évben például mindössze 5,9 millió forint adózott eredményt hozott össze az Opten céginformációs rendszerben lévő pénzügyi adatai szerint, pedig ehhez 249 millió forint árbevétel társul.

Frissítés 2022.07.24

Egy újabb írásunkból az is kiderül, hogy nem csak a tavaly leköszönő főszerkesztő, de a mostani főszerkesztő, Zomborácz Iván is távozik a Totalcartól.

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon.

Megtalál minket Facebookon is.

Borító: a távozó 6. munkatárs, Papp Tibor, a Totalcar távozó egykori főszerkesztőjének adatlapja a lap impresszumában

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások