fbpx
Varga Endrére, az Index lapigazgatójára, a Totalcar ügyvezetőjére, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) elnökére emlékeztető arc Pápai Gábor karikatúráján

Az Index.hu lapigazgatójának nevezték ki a Matolcsy György vezette MNB volt osztályvezetőjét

Varga Endre, a Magyar Nemzeti Bank tőkepiaci osztályának volt osztályvezetője azt a Várbíró Pétert váltja az Index élén, aki azután távozott, hogy a pedofíliát mentegető Wahorn-videó után elfogyott körülötte a levegő.

Varga Endrét nevezte ki nemrégiben Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója az Index lapigazgatójának – értesült a Media1.hu. A változást a szaksajtóban ugyan nem jelentették be, de már látszik a lap impresszumában és Varga közösségi médiás profiljában.

Az Index.hu új lapigazgatója közvetlenül az Index.hu Zrt. vezérigazgatója alá tartozik, gyakorlatilag ő felel az Index.hu-val kapcsolatos napi operatív ügyek menedzsmentjéért mint chief operating officer (COO).

Bár Varga Endre változatos karrierúttal rendelkezik, általánosságban elmondható, hogy munkahelyei főleg pénzügyi, banki területhez kötődtek. A leghosszabb időt a LinkedIn-profilja szerint a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Banknál (MNB) töltötte: 2015-től 2021 júniusáig a tőkepiaci osztályon dolgozott, ahol 2018-tól három éven át osztályvezetőként is dolgozott.

Az MNB után tavaly júniustól idén januárig a bécsi Privé Technológies nevű technológiai vállalatnál dolgozott. Az MNB előtt olyan cégeknél dolgozott mint az RND Solutions, a CIB Bank és az Inter-Európa Bank, a General Electric (GE).

A médiapiachoz is volt kötődése, ugyanis 2009 decembere és 2013 szeptembere között az osztrák TeleTrader Software AG és a magyar Net Media Zrt. (a Portfolio Csoport) által létrehozott vegyesvállalat, a pénzügyi adatszolgáltatással foglalkozó Portfolio-Teletrader Kft. ügyvezető igazgatója volt.

Ezért kellett új lapigazgató

Az Index.hu Zrt. lapigazgatói pozíciója azután üresedett meg, hogy mint arról a Media1 beszámolt, az előző COO, a 2020 szeptemberében, a tömeges távozások után kinevezett Várbíró Péter körül 2021 novemberében elfogyott a levegő a Konyhanyelv című podcastműsor kapcsán kialakult botrány után. A műsor vendégeként Wahorn András fiatalok szexuális kizsákmányolását relativizáló kijelentéseket tett, ami miatt az Index az egyik fontos partnerét is elvesztette. Kiderült, hogy Várbíró, aki nem csak lapigazgatója volt az Indexnek, de a külső gyártású produkciók kreatív producereként a műsorok átvételéért is felelt, látta a publikálás előtt az utóbb nagy felháborodást kiváltó adást, de mégsem emelt szót ellene. Várbíró körülbelül két héttel az eset után távozott a médiavállalattól.

Az Index.hu-val függ össze az a néhány nappal ezelőtti hírünk is, mely szerint távozott Szalai Szabolcs, az Index.hu egyik legismertebb munkatársa, a belpolitikai rovat szerkesztője.

Még több hír található a Media1-en. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is!

Varga Endrére, az Index lapigazgatójára emlékeztető személy. Kép: Pápai Gábor rajza (c) Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások