fbpx
A KESMA alá került egyik sajtótermék, a Magyar Nemzet óriásplakátja

Ismét sajtópereket nyert a Magyar Nemzet és a Fejér Megyei Hírlap ellen a Jobbik elnöke

A két lap jogi képviselője meg sem jelent a bíróságon.

„Néhány nap volt már csak hátra a Jobbik elnökválasztásáig, amikor a Fidesz valamiért úgy érezte, újra elérkezett az idő hazudozni egyet, ha már kormányozni nem tudnak” – ezzel a kijelentéssel indul a Jobbik pénteki közleménye, amelyet a Media1-nek küldtek.

A közlemény szövege szerint „ezúttal azt a hazugságot kellett lehoznia az összes propagandakiadványuknak, hogy Jakab Péter azért mondott le a Jobbik elnöki tisztségéről, mert Gyöngyösi Márton Potocskáné Kőrösi Anitával karöltve megpuccsolta őt. Mindezt ráadásul olyan szenzációs hírként tálalták, amit Jobbik-tagok elmondása is megerősített nekik. Persze az álhírt megjelentető valamennyi szennyoldal hazudott már abban is, hogy a nemzeti néppárt elnökválasztása ügyében akár csak egy jobbikossal is beszéltek volna, nemhogy olyan információkat kaptak bárkitől, mint amikkel az olvasóikat becsapták. Ezért, hogy még a fideszes hazugsággyárakat olvasók is találkozhassanak néha az igazsággal, Gyöngyösi Márton több portál ellen is pert indított. Közülük először a Magyar Nemzet, majd a Fejér Megyei Hírlap bukott el a bíróságon.”

A közleményből az is kiderül, hogy sem a Magyar Nemzet, sem pedig a Fejér Megyei Hírlap meg sem próbálta bizonyítani, amiket leírt, sőt az ügyvédjük el sem ment a tárgyalásra, az ítélet így értelemszerűen nem is lehetett más, mint az, hogy helyreigazításra kötelezték a lapot. Az első fokú ítélet tovább a perköltség viselésére is kötelezte a lapokat kiadó Mediaworks Hungary-t.

Utóbbi a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) holdingcége, mely több száz médiatermékkel rendelkezik.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Kövessen be minket Facebookon is, és iratkozzon fel ingyenes Telegram-hírszolgáltatásunkra is, hogy ne maradjon le a legújabb híreinkről!

Borító: A KESMA egyik lapja, a Magyar Nemzet óriásplakátja. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások