fbpx
Az Észak-Magyarország 2022. június 14-i lapszámának címlapja.

5 pert is elveszített a Mediaworks a Miskolci Önkormányzattal szemben

Sorra nyeri a sajtópereket a borsodi megyeszékhely a kormánypárti médiaholding print és online kiadványai ellen.

Súlyos hitelességi válságban van a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA)/ Mediaworks tartozó Észak-Magyarország (ÉSZAK) című napilap és a Borsod Online (BOON) helyi hírportál – idézte a miskolci polgármesteri hivatal közleményét a minap.hu.

Mindezt az bizonyítja a legjobban a városvezetés szerint, hogy rövid időn belül az ötödik sajtópert nyerte a Miskolci Önkormányzat a Mediaworks megyei napilapja és hírportálja ellen, az azokban megjelenő valótlan, csúsztatásokat megfogalmazó, politikai motivációktól és elvárásoktól sem mentes cikkek miatt.

„Az Észak-Magyarország és a BOON folytatólagosan, súlyosan sértik az önkormányzat jó hírét, amikor rendre olyan cikkeket közölnek, amelyek valótlanságot tartalmaznak – ezt támasztja alá a Miskolci Törvényszék immár ötödik elmarasztaló döntése, amellyel ismét helyreigazítás közlésére kötelezi a helyi Mediaworks-érdekeltségeket”

– írták a közleményben.

A boon.hu címlapja 2022. június 14-én.
A boon.hu címlapja 2022. június 14-én.

Ezekben a témákban állítottak valótlanságokat a kormánypárti médiatermékek

A Miskolci Törvényszék olyan témák ügyében döntött az önkormányzat javára mint például a választási értesítők kiküldésével és vélt hiányosságaival, az önkormányzat állítólagos luxusbusz-vásárlásával, illetve az önkormányzati lakásrendelet bérleti díjakra gyakorolt hatásaival kapcsolatos cikkek.

„Ezekben az esetekben tehát a Mediaworksnek, a BOON-nak és az Észak-Magyarországnak már bírósági papírja is van arról, hogy valótlanságot állított, csúsztatott vagy pontatlanul fogalmazott – minden bizonnyal nem véletlenül és nem jó szándékkal”

– zárta közleményét a miskolci önkormányzat.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az Észak-Magyarország 2022. június 14-i lapszámának címlapja.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások