fbpx
Fejér Megyei Hírlap

Folytatódik a leépítés a Mediaworksnél: elbocsátották a Fejér Megyei Hírlap több munkatársát

Ez a héten már legalább a harmadik megyei napilap a kormánypárti médiagólem, a KESMA/ Mediaworks portfóliójában, ahol elbocsátások történtek. További elbocsátásra is számítani lehet.

A Media1 nem hivatalos, de az ügyre közeli rálátással bíró forrásból származó információi szerint a Fejér Megyei Hírlapnál (FMH)

  • egy fotóst,
  • egy újságírót,
  • és egy online-nal foglalkozó munkatársat is

elbocsátották a héten, és ezzel jelentősen megfogyatkozott az FMH stábjának létszáma.

Mint arról korábban a Media1 már beszámolt, elbocsátás volt tegnap, csütörtökön a Zalai Hírlapnál is: ott 5 főtől váltak meg a nagyjából 8 fős szerkesztőségben.

Azt a hvg.hu írta meg elsőként, hogy az 1910 óta működő Délmagyarország (Délmagyar) szerkesztőségében is elbocsát több embert a kormánypárti, és Mészáros Lőrinchez kötődésekkel bíró KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó Mediaworks Hungary Zrt.

Mediaworks
Mediaworks. Fotó: Ladányi András / Media1

A Media1 forrásai szerint a Mediaworksnél folyamatosan vizsgálják, hogy a lapjaik piaci alapon, tehát állami hirdetéseken keresztüli dotációk nélkül mennyire lennének életképesek, ezért további megyei lapoknál is várhatók még az imént említettekhez hasonló lépések. A megyei lapok példányszáma ugyanis hosszú ideje szabadesésben van, vagyis sokan lemondják az előfizetésüket. A költségracionalizálások Media1-es forrásaink szerint további, akár nem is csak a megyei lapokat is érinthetnek, mint ahogy a választások után a KESMA már bezárta a City7 című lap mellett a FourFourTwo nevű focis sportmagazint is, holott utóbbinak az a Szöllősi György volt a főszerkesztője, aki Orbán Viktor kedvenc sportújságírója, és maga a lap felcsúti kötődésekkel bírt.

Az elbocsátási folyamatot csak tovább gyorsíthatja, ha a kormány megvalósítja a tegnap bejelentett tervét, és újra lesz reklámadó, ez ugyanis jelentős pénzösszeget vonhat el a hirdetési piacról, így a Mészáros Lőrinchez közeli KESMA / Mediaworks médiahálózattól is.

A mintegy félezer médiamárkával, köztük a Magyar Nemzettel, a Nemzeti Sporttal, a HírTV-vel és számos más médiummal rendelkező fideszes kötődésű médiahálózat helyzetét nem könnyíti meg az sem, hogy az állami költségvetésben komoly lyukak tátonganak, amit az is  alátámaszt, hogy a napokban különböző szektorokra különadók bevezetését kezdte meg a kormány. Az érintettek szektorokból várható, hogy csökkentenek a hirdetési büdzséiken, ráadásul maga az állam is kevesebb hirdetést fog most elhelyezni, hogy a választásokon túl vagyunk.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Kérheti híreinket Telegramon is. Ha még nem tette, lájkoljon és kövessen be minket Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások