fbpx
A City7 nevű ingyenes MediaWorks-kiadvány első miskolci száma. Forrás: olvasói fotó

Egy héttel a választások után megszüntette a kormánypárti médiaholding a City7 című lapot

Ez már a 2. lapbezárás a választások óta eltelt egy hét alatt.

Nem érkezett meg a szombathelyi postaládákba a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks ingyenes terjesztésű hetilapja, a City7 – írta elsőként az Ugytudjuk.hu. A lapból annak ellenére nem érkezett friss példány, hogy már több mint egy hét eltelt az elsöprő Fidesz-győzelmet hozó országgyűlési választás után.

Bár a portál nem tudta ennek okát, a Media1.hu telefonon érdeklődött a Mediaworks ügyfélszolgálatán, ahol többszöri kapcsolás után végül elmondták, hogy országszerte megszűnt a City7, kivéve Budapest VIII. kerületét, ahol ezután is megjelenik. Annyit mondtak, hogy „már nem tudjuk biztosítani a lapot”. A kiadónál érdeklődésünkre nem indokolták a fejleményt, az ügyfélszolgálat annyit mondott, hogy maguk is csak a lap megszűnéséről kaptak tájékoztatást a vezetőségtől.

Bulvárba csomagolt propaganda, ellenzéki városokban terjesztve

Mint arról a Media1 beszámolt, a City7 nevű ingyenes hetilapot a Mediaworks az ellenzéki vezetésű városokban terjesztette. A tartalmat – legalábbis az általunk vizsgált miskolci példány esetében – a kormánypárti kiadó regionális lapjainak a szerkesztősége biztosította, míg a központi tartalmakért Pósa Árpád felelt főszerkesztőként.

A lap finoman szólva propagandisztikus jellegű volt, már az első számban Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt  hibáztatták a koronavírus-világjárvány kapcsán, valamint a Fideszt méltatták.

Nem ez az első napokban megszűnt lap, amelyet  hiába keresnek az olvasók: ahogyan arról lapunk is hírt adott, pénteken a FourFourTwo nevű focis lapot is megszüntette a Mediaworks, mindenféle indoklás nélkül. A megszűnés tényét Szöllősi György főszerkesztő közölte a lap hasábjain, valamint köszönetét fejezte ki Orbán Viktornak a lap működése kapcsán.

Szalay Dániel, Kasza János

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről! További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A City7 nevű ingyenes Mediaworks-kiadvány első miskolci száma. Forrás: olvasói fotó (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások