fbpx
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 8-án.

Pert nyert Gulyás Gergely az Ez a Lényeg ellen – az MSZP-közeli portál ügyvezetője bocsánatot kért

A bíróság szerint megsértette Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait a weblap, amikor a magánéletével összefüggésben cikkezett tavaly.

A Media1 még 2021 februárjában beszámolt róla, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebookon jogi lépéseket helyezett kilátásba, miután az Ezalényeg.hu elnevezésű MSZP-közeli honlap, valamint a szintén kormánykritikus Nyugati Fény nevű oldal azt rebesgette, hogy a miniszter állítólag összejött Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselővel. A miniszter akkoriban azt közölte Facebook-oldalán, hogy büntetőfeljelentést tesz és polgári pert is indít a két médium ellen.*

Bár arról egyelőre nincs információ, hogy a Gulyás Gergely által belengetett büntetőfeljelentésből lett-e végül valami,, de a polgári per kapcsán ítélet született az Ez a lényeg ügyében. A kormánypárti Mandiner szerint a bíróság a hírbe hozott miniszternek adott igazat, és elmarasztalta a baloldali kötődésű újságot. Ifjabb Páva Zoltán, az EzaLényeg portál kiadójának ügyvezetője Gulyás Gergelynek küldött sajnálkozó levele szerint az EzaLényeg portálon 2021. január 29-én „Igaz lehet: Gulyás Gergely Koncz Zsófia új szerelme?” címmel megjelent cikkükkel megsértették Gulyás Gergely jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A sajnálkozó levél szerint,

„a Bíróság megállapította, hogy a jogsértést a következő valótlan állításokkal követte el a médium: Gulyás Gergely Koncz Zsófiával annak házassága alatt szerelmi viszonyt folytat, vele így egy párt alkot, és ezt a kapcsolatot csak a házassága felbontása után kívánja a nyilvánosság előtt felvállalni.”

A miniszternek a per során egymillió forint sérelemdíjat ítélt meg a bíróság.

A sajnálkozó levelet nyilvánosságra is hozták a Mandineren.

Az Ez a lényeg nevű honlap hátteréről még 2019-ben a Media1 közölt elsőként írást, bemutatva, hogy annak tulajdonosa a volt MSZP-s komlói polgármester és országgyűlési képviselő, idősebb Páva Zoltán fia, majd később az írást különböző jobboldali lapok is átvették. A portállal összefüggő egyéb írásaink ITT találhatók.

* Frissítés 18:03

A Nyugati Fény ellen végül nem indult semmiféle eljárás

Mandula Viktor, a Nyugati Fény főszerkesztője a Media1 érdeklődésére nem sokkal ezelőtt elmondta, ellenük Gulyás semmiféle jogi lépést nem tett végül, vélhetően azért, mert a miniszter elolvashatta figyelmesebben a tartalmukat, amelyben jelezték, szerintük érdemes szkepszissel kezelni az Ezalényeg.hu tartalmát, mivel az állítólagos szerelmi szálat a felek nem erősítették meg, vagyis ők nem állították tényként azt, ami a másik oldalon megjelent.

További hírek találhatók a Media1-en.

Kérheti híreinket Telegramon is. Megtalál minket Facebookon is.

Borító:  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 8-án. MTI/Kovács Tamás
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások