fbpx
EzaLényeg.hu címmel új portál indult a 2019-es önkormányzati választások előtt. (A fotón a nyitóoldal egy részlete látható.)

Ez a Lényeg: MSZP-közeli ügyvezetővel új online magazin indult

Az új oldal elindítását épp az önkormányzati választások előtti kampányidőszakra időzítette egy újonnan létrehozott kft., melynek tulajdonosa nagyon nagy bizonyossággal összefüggésbe hozható az MSZP volt komlói polgármesterével, Páva Zoltánnal. Az oldal a helyi témákra koncentrál.

Ez a Lényeg néven új online sajtótermék indult, erősen ellenzéki, kormánykritikus hangütéssel.

Az ezalenyeg.hu felelős kiadója a médiapiacon eddig nem különösen ismert, idén augusztus 23-án létrehozott, a budapesti Dohány utcába bejegyzett új cég, az Oraculum 2020 Kft.

Az Oraculum 2020 kft. tulajdonosa és ügyvezetője egy bizonyos Páva Zoltán Telkiben élő állampolgár.

Kis kutakodással eljutottunk az MSZP közelébe

Páva Zoltán neve sokaknak lehet ismerős, hiszen így hívták a volt MSZP-s komlói polgármestert és országgyűlési képviselőt is. A cégjegyzéki adatok alapján ugyan megbizonyosodhattunk arról, hogy nem róla van szó, ugyanis az ügyvezető születési időpontja eltér a volt komlói polgármesterétől, csakhogy az MSZP-s Páva Zoltán nevére rákeresve, a Magyar Országgyűlés honlapjáról az is kiderül, hogy a politikusnak két gyermeke is van, az egyiket pedig ugyancsak Zoltánnak hívják. A fiatalabbik Páva Zoltán születési éve 1979, mely megegyezik az említett új médiacég ügyvezetőjének születési évével, így feltételezhető, hogy az ügyvezető a politikából megismert Páva Zoltán fia.

Az idősebbik Páva Zoltán, aki 1998-tól 2010-ig volt Komló polgármestere, egyébként Facebook-oldalának nyilvános részében az elmúlt napokban már többször is osztott meg tartalmat az ezalenyeg.hu-ról.

Névtelenül írják a cikkeket, telefonon nem érhetők el

A szerkesztőségről a telefonszámon és az e-mail-címen kívül sajnos sokkal több érdemi információ az Ez az Lényeg impresszumából nem derül ki, csak az, hogy a felelős kiadója az említett Páva Zoltán.

A Media1 szerdán többször is megpróbálta felhívni az impresszumban megadott mobiltelefonszámot, de a szám hol hibát jelzett, hol pedig nem vették fel azt.

Így sajnos nem tudtuk megkérdezni, valóban gyermeke-e az ügyvezető az ellenzéki politikusnak, ez azonban a fentiek és az oldalra jellemző Fidesz-kritikus hangütés miatt meglehetősen esélyesnek tűnik.

„Hiszünk a kulturális sokszínűségben, gazdasági témákban az egyszerű emberek pártján állunk. Fontos számunkra a környezetvédelem ügye, hiszen élhető és biztonságos világot szeretnénk hagyni a gyermekeinkre. Zéró toleranciát hirdetünk a hatalmasok arroganciája és a mindent átszövő korrupcióval szemben. Hiszünk mindenki számára elérhető, jó minőségű oktatásban és egészségügyben, mint a társadalmi mobilitás alappilléreiben. Hiszünk abban, hogy minden ember egyenlő, és az alapvető állami szolgáltatások mindenkit egyformán megilletnek”

– olvasható szeptember 12-én, az új oldal indulásának napján közölt beköszöntő cikkben.

Az EzaLényeg.hu felülete
Az EzaLényeg.hu felülete

A szerkesztőség a bezárt Népszabadság, a központosított megyei napilapok, a megpuccsolt Origo és Magyar Nemzet, valamint a propagandagépezetté silányított közmédia uralta hazai médiarendszerrel szemben határozza meg magát. Az Indulunk! Kik vagyunk és miért vagyunk? címet viselő írás ugyanakkor egyelőre a többi cikkhez, hírhez hasonlóan név nélkül olvasható, szerzőjeként ez szerepel: Hírszerkesztő.

Nem véletlenül indultak a választások előtt

„Természetesen nem véletlen, hogy az EzaLényeg.hu éppen egy választási kampányban indul útjára. Ebben az időszakban még fontosabb, hogy megmutassuk az embereknek az igazságot: azt, amit a Fidesz el akar előlük titkolni” – írják a portál szerkesztői, akik helyi szerzők jelentkezését várják.

Az új oldal rovatai:

  • Helyi ügyeink
  • Helyi problémák
  • Helyi lopások
  • Zöld város
  • Érdekes
  • Közügy
  • Publi

Az önkormányzati választást 2019. október 13-án tartják, a helyi képviselő-testületeket és polgármestereket 5 évre választják meg.

További, online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások