fbpx
Bende Balázs, a közmédia vezető szerkesztője

Erre hivatkozva lép le a közmédiától Bende Balázs, akiről korábban kiderült, hogy médiamunkásokat zsarolt meg, hogy a kormány szekerét tolják

Mostanra az M1 tévécsatornát is működtető állami médiavállalat is megerősítette, hogy felmondott Bende Balázs. Egy indokot is megjelöltek, miért.

Mint arról korábban a Media1.hu is beszámolt, távozik Bende Balázs, a közmédia vezető szerkesztője, az M1 Világ című műsorának műsorvezetője, akiről évekkel korábban hangfelvételek igazolták, hogy megzsarolta az állami médiaszolgáltató több munkatársát, hogy amennyiben nem hajlandók a Fidesz-kormány narratívája szerint tudósítani, akkor távozniuk kell, majd később az MTI tartalomszolgáltatásába is beavatkozott, nemrég pedig a választások előtti napon is az M1-en látható műsorában megmondta nézőinek, hogy kire kell szavazni, ugyanis ha nem így tesznek másnap, akkor az ellenzék háborúba sodorná Magyarországot.

Bende Balázs ugyan nem akart nyilatkozni, és a Magyar Hangot az MTVA sajtóirodájához irányította, de mostanra a közmédia is megszólalt és megerősítették a honlapjukon, hogy a hír igaz, Bende Balázs tényleg távozik, másrészt közölték, hogy a műsorvezető úgymond „egészségügyi okokra hivatkozva” mondott fel még tegnap.

Azt írták, nagyon sajnálják, de Bende döntését a vezetőség sajnálattal tudomásul vette.

Azt egyelőre nem tudni, ki veszi át a hírmanipulációk egyik szimbólumává vált és számos internetes mémben is látható médiamunkás feladatait, mi lesz a Világ című műsorral, illetve kire hárul majd, hogy bizonyos szavakat és témákat letiltson az állami médiavállalatnál.

Bende Balázs, aki 2002-ben igazolt az MTVA-hoz, a hétvégén még képernyőn volt: akkor egy észak-koreai stílusú monológban azt állította, hogy 2 millióan nézték a közmédiát április 3-án este, a választások kapcsán – hogy ennek egyébként volt-e valóságtartalma, arról itt írtunk.

Ma egyébként nem várt helyről, egy jobboldali médiamunkástól, Bencsik Gábortól jelent meg erős kritika azzal kapcsolatban, mennyire kifogásolhatónak tartja, hogy az állami médiaszolgáltató milyen súlyosan elfogult a Fidesz irányába. Olvasóink egyébként Bencsiket is bírálják, amiért a közmédiát érintő kritikájával csak az újabb, negyedik fideszes kétharmad megszerzése után, 12 év elteltét követően hozakodott elő.

Épp ma írtuk meg azt is, hogy a közmédiánál fordulat történt: most, hogy Márki-Zay Péter választási vereséget szenvedett, hirtelen annyi műsoridőt biztosítanak majd számára, amit miniszterelnök-jelöltként csak közel 39 év alatt kaphatott volna.

További hírek érhetők el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások