Bende Balázs, a közmédia vezető szerkesztője

Nem tárgyalhatták érdemben a köztévések megzsarolását igazoló hangfelvétel ügyét a Közszolgálati Közalapítvány ülésén

A testületben ülő kormánypárti jelöltek szerint a köztévé működésével kapcsolatban mindent rendben, épp ezért nem indokolt kérdéseket feltenni a Közszolgálati Testületnek a témáról. A végén még a közmédiásokat elbocsátással fenyegető Bende Balázs MTVA-s vezető szerkesztő szavai kapcsán kérdéseket feltenni kívánó ellenzéki jelöltet figyelmeztették.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kránitz László, az MSZP által delegált kurátor sikertelenül próbálta meg elérni a Közszolgálati Közalapítvány ülésén, hogy a kuratórium tegyek fel kérdéseket a Közszolgálati Testületnek annak a nemrég kiszivárgott hangfelvételnek a kapcsán, amelyen Bende Balázs MTVA-s szerkesztő szájából elhangzott, hogy a köztévénél az európai uniós kampányban a kormányt kell támogatni, és akinek ez nem tetszik, adja be a felmondását.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a közmédiát felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának három, ellenzék által delegált tagja közösen nyújtott be a javaslatot, melyben azt kérte a Közszolgálati Közalapítványtól, hogy forduljon a kuratórium kérdésekkel a közszolgálati alapelveket felügyelő Közszolgálati Testülethez.

A 24.hu szerint azonban a nyolctagú kuratórium, melynek három tagját az ellenzék, három tagját a Fidesz, két tagját pedig a Médiatanács adja, 5-3 arányban leszavazta a javaslatot. Ezután ugyan mégis szó esett a javaslatról, de pusztán azért, hogy figyelmeztetésben részesítsék Kránitzot, amiért úgymond „pártpolitizált”, holott ezt nem tehetné.

Kránitz amiatt arra a levélre hivatkozva kapott figyelmeztetést, amelyet a Médiatanácsnak írtak Kunhalmi Ágnessel, az MSZP társelnökével közösen. Kránitz szerint azonban a levél nem nyilatkozat volt, hanem csak kérdéseket tettek fel a történtekkel kapcsolatban.

Ezután a kuratórium előállt egy másik határozati javaslattal, amelynek a lényege az volt, hogy a közmédiában minden rendben van, a szerkesztés független, engem viszont figyelmeztetésben részesítettek, mert közösen írtam alá egy levelet az MSZP társelnökével – mondta Kránitz a 24.hu-nak.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánk itt található, hírlevelünkre itt lehet feliratkozni, a Facebook-oldalunkra pedig itt.

Borító: Bende Balázs, a közmédiásokat elbocsátással fenyegető vezető szerkesztő az M1 képernyőjén
Szóljon hozzá!