fbpx
Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke, a Boom magazin főszerkesztője

Háború, propaganda, önleleplező Médiatanács-elnök, MTI-cenzúra – interjú Kocsi Ilonával, a MÚOSZ elnökével

Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke interjút adott nemrégiben a Media1 podcastjának. Több ügy kapcsán is megdöbbenésének adott hangot.

Kocsi Ilona, a legnagyobb múltú és taglétszámú hazai újságírói szakmai szervezet elnöke a Media1 podcastjában elmondta a véleményét arról az interjúról, amelyben Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke megkérdőjelezte a független újságírás iránti igényt, és szó esett arról a cenzúráról, amit az MTI OS gyakorolt újra a MÚOSZ-szal kapcsolatban, beszéltünk az orosz-ukrán háborúról, a közmédiában látható-hallható orosz propagandáról, amivel kapcsolatban Kocsi Ilona az interjúban megdöbbenését fejezte ki.

Beszéltünk a hírhamisításokról és a helyreigazításokról, valamint a közelgő március 15., a szabad sajtó napja alkalmából a független média és az újságírók helyzetéről is.

(A beszélgetést még nem sokkal az ukrajnai háború kitörése után, február 28-án rögzítettük.)

 

Csatlakozzon a Media1-hez a Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is, hogy ne maradjon le a híreinkről akkor sem, ha az algoritmus épp nem mutatná a tartalmainkat! A Media1 podcast adásai elérhetők a Spotify-on, továbbá a Vipcast felületén is, valamint 11 különféle rádió is sugározza azokat.

További hírek találhatók a Media1-en! kérheti híreinket Telegram-csatornánkról is, hogy azonnal értesüljön a legújabb tartalmakról! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Borító: Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke. Fotó: archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások