fbpx
Az Origo közterületi plakátja Budapesten

Túlterheléses támadás érte az Origót is

A támadás miatt egy ideig nem lehetett elérni a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó oldalt.

Az Origo.hu beszámolója szerint vasárnap több órára elérhetetlenné vált a lapot ért túlterheléses támadás következtében. Az is írják, hogy már pénteken is érte az oldalt támadás. (Aznap érte támadás a hvg.hu-t is.)

Az Origo azt is írja, hogy korábban a Mandinert, valamint a Békemenetet szervező CÖF-CÖKA honlapja ellen és a Magyar Hírlap ellen is indult terheléses támadás.

Arra az Origo vasárnapi híre már nem tért ki, amit korábban a Media1 megírt, hogy a napokban DDoS támadás érte az előválasztás rendszere után a 444-et, a Mércét, a 24.hu-t, hvg.hu-t, valamint szombaton, a nemzeti ünnepen az ATV és az RTL Magyarország online tartalomszolgáltatását is, mindegyik oldal működésében jelentős, több órás kiesést okozva.

A Media1 nem hivatalos Mediaworks-forrásból vasárnap este egyébként megtudta: egész héten próbálták támadni hackerek az összes megyei lapot, továbbá a Bors online-t, a Magyar Nemzet Online-t, a vg.hu-t és a már említett Origót.

A túlterheléses támadás lényege, hogy extrém mennyiségű adatmennyiséggel eldugítják az adott infrastruktúrát, így a szolgáltatás elérhetetlenné válik, miután nem marad sávszélesség vagy szerverkapacitás a többi felhasználó számára.

Az elmúlt napok átfogó DDoS támadássorozatáról itt írtunk. A Media1 úgy tudja, van olyan médiaszolgáltató, amelyik rendőrségi feljelentést tesz az ügyben.

Frissítés
A Media1 megtudta azt is, hogy vasárnap a szombatihoz hasonló DDoS támadás érte az atv.hu-t. Emiatt 4 órán át nem lehetett elérni az ATV digitális tartalomszolgáltatását. Kiderült az is, hogy valaki megkísérelte meghekkelni a Heti Napló című műsor telefonos szavazását.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n.

Borító: Az Origo közterületi plakátja Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások