fbpx

hackertámadás

DDOS, túlterheléses támadás

Megint bűnözők blokkolták a Media1-et – nemzetközi szervezet figyelmét is felkeltette a magyar hírportálok elleni tömeges támadás

Kedden ismét a média világával foglalkozó hírportálunk került az internetes bűnözők célkeresztjébe, akadályozva ezzel olvasóink tájékozódását és károkat okozva ezzel médiumunknak. Eközben nemzetközi érdeklődés is kezd kibontakozni a magyarországi portálok elleni tömeges támadások ügye körül.

A Klubrádió honlapja egy mobiltelefon képernyőjén.

Hackerek némították el a Klubrádiót

A Media1 időközben hivatalosan is megerősített információi szerint internetes bűncselekmény következtében akadozik immáron több mint fél napja a kormánykritikus rádió internetes streamingszolgáltatása.

hackertámadás, DDOS, kibertámadás, hacker

Fokozódik a kormánytól független magyar hírportálok elleni kiberháború, 10 felett a támadással megbénított médiumok száma

Már tíz fölött jár a magyar médiumok elleni, elmúlt napokban indult internetes bűncselekmény-sorozathoz kapcsolódó ismert esetek száma. A kiterjedt támadássorozat miatt számos olyan portál vált elérhetetlenné, melyek nem tartoznak az Orbán-kormány kedvencei közé. A támadások csorbítják a tájékozódás és a tájékoztatás zavartalanságát, valamint anyagi károkat is okoznak a médiumoknak.

Az Ellenszél nyitóoldala 2023. április 17-én.

Kanadába menekítették az egyik magyar kormánykritikus portált, miután hackertámadás miatt napokra elérhetetlenné vált

A múlt héten több napra elérhetetlenné vált az Ellenszél mellett még két további, erősen ellenzéki hírportál is. Az Ellenszél szerint a szerverüket működtető szolgáltatójuk nem úgy viszonyult a problémához, ahogy az elvárható lett volna: nem voltak hajlandók az oldalt visszakapcsolni, ezért végül Kanadába kellett menekíteni a lapot.

444.hu

Leállt a 444

Vasárnap kora délután a Media1 munkatársai is érzékelték, hogy leállt a 444.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások