fbpx
A Heti Napló meghekkelni próbált szavazása (2021. október 24.)

Megkísérelték meghekkelni a Heti Napló szavazását

Egyetlen telefonszámról több ezer hívás érkezett az ATV-n látható magazinműsor interaktív szavazását segítő telefonszámra.

Az atv.hu beszámolója szerint 5.000 szavazat érkezett a Heti Napló eheti kérdésére egyetlen számról. A hekkertámadás miatt egy időre fel kellett függeszteni a szavazást, mivel a rendszer átmenetileg összeomlott.

A Heti Naplóban – ahogy a fenti borítóképen is látszik – a következő kérdésre várták a választ:

Egyben tartható a jövő évi választásig az összefogás?
NAPLÓ1: IGEN
NAPLÓ2: NEM

Nem ez az első hekkertámadás mostanában az ATV ellen. Mint arról szombaton a Media1 beszámolt, órákra megbénult aznap az atv.hu működése egy túlterheléses támadás következtében. Ez egyébként vasárnap újabb 4 óra időtartamra megismétlődött: a támadás miatt a nemzeti ünnep utáni napon sem lehetett elérni az ATV weboldalát ezen időtartam alatt. Az ATV mellett támadás érte szombaton az RTL Magyarországot, órákra megbénítva a tévécsatorna internetes tartalomszolgáltatását, vasárnap az origo.hu-t és több más kormánypárti, a KESMA-hoz tartozó terméket ért támadás – utóbbi kapcsán a médiaholding egyik munkatársától nem hivatalos úton megtudtuk, hogy egész héten támadták a Bors Online-t és az összes megyei lap netes kiadását, valamint a vg.hu-t és a Magyar Nemzetet és az Origót – utóbbi órákra elérhetetlenné is vált vasárnap. A napokban eredményes támadás érte az előválasztás mellett a 444.hu-t, a 24.hu-t, a Mércét és a hvg.hu-t is.

Még több hírt talál a Media1.hu-n!

Borító: A Heti Napló meghekkelni próbált szavazása (2021. október 24.)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások