fbpx
A hvg.hu ideiglenes felülete a terheléses támadás alatt.

Túlterheléses támadás érte a hvg.hu-t

A DDoS támadás miatt leállt a portál péntek délután. A lap jelenleg egy ideiglenes felületen végez hírszolgáltatást, mely korlátozott funkciókkal rendelkezik.

A hvg.hu a „Menekülő útvonal” címet viselő bejegyzésében a következőket olvashattuk a leállásról:

„Kedves Olvasóink! A hvg.hu szerverei jelenleg terheléses támadás alatt állnak, így oldalunkat nem lehet elérni. A türelmüket kérjük, reményeink szerint a problémát hamarosan elhárítjuk. Addig is ezen a felületen tájékoztatjuk Önöket a legfontosabb információkról.

A szerk.“

Mint arról a Media1 beszámolt, az előző, az előválasztás utolsó napját és az eredmények nyilvánosságra kerülését felölelő hétvégén több magyar hírportál, így például a 444.hu, a 24.hu és a Mérce.hu is leállt. Minden esetben kiderült, hogy – a jelenlegi, hvg.hu-t érintő problémához hasonlóan – túlterheléses támadás állt a háttérben. A 24.hu hétfőn közleményt is kiadott az ügyben. Ugyancsak túlterheléses támadás érte az előválasztás rendszerét.

Frissítés 20:48

A helyzet tovább romlott. Már korlátozott módban sem érhető el az oldal, hanem helyette a Cloudflare hibaüzenete látható.

Frissítés október 23. 18:48

Szombaton, október 23-án délelőtt még gondok voltak a hvg.hu-val, de mostanra már stabilnak tűnik az oldal működése. Ugyanakkor órákon belül, szintén a nemzeti ünnepen két vállra fektették támadók az atv.hu hírportál. Az ATV oldala szombaton 14:30 óta elérhetetlen a DDoS típusú támadás miatt.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A hvg.hu ideiglenes felülete a terheléses támadás alatt. Fotó: hvg.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások