fbpx
RTL Magyarország logó

Órákra megbénították az RTL Magyarország internetes szolgáltatását is a nemzeti ünnepen

Ahogy az előválasztás, a 444, a Mérce, a 24.hu, a hvg.hu és az ATV esetében is történt, ebben az esetben is DDoS típusú támadásról van szó.

Facebook-oldalán írta meg az RTL Magyarország, hogy túlterheléses támadás érte szombaton délelőtt az RTL.hu szervereit. Emiatt a délelőtti óráktól kezdve egészen délután körülbelül három óráig nem lehetett elérni az oldalt. Ezt követően további néhány órán át ugyan még akadozott a szolgáltatás, de ekkor már többnyire el lehetett érni az oldalt.

Az előválasztás rendszere, a 444, a Mérce, a 24.hu esetében a múlt héten történt támadás, majd tegnap a hvg.hu-t érte olyan támadás, ami miatt péntek délutántól szombat délelőttig hol egyáltalán nem, hol csak részlegesen működött az oldal. Szombaton délután órákra megbénult az atv.hu is.

Mindegyik esetben az oldalak túlterhelésével érték el, hogy a szolgáltatások elérhetetlenné váljanak.

A DDoS típusú támadás lényege, hogy egyazon rendszerekhez ugyanazon időpontban hirtelen extrém mennyiségű adatlekérés érkezik. Ez eldugítja az infrastruktúrát.

Frissítés 2021.10.24.
Újabb oldalt, az Origót ért túlterheléses támadás. Azt is írják, hogy a Mandiner, a Magyar Hírlap és a CÖF-CÖKA ellen is DDoS támadás történt korábban.

Még több hír található a Media1.hu-n.

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások