fbpx
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

Újabb tömeges felmondás az Indamediánál

Ezúttal nem az Index, hanem a testvéroldal, az ugyancsak az Indamediához tartozó Dívány szerkesztőségének nagy része távozik.

Felmondott a Dívány című női internetes magazin szerkesztősége, alig maradnak helyükön az eddigi stábból munkatársak – tudta meg a Media1.

Úgy tudjuk, először Csonka Balázs főszerkesztő távozása dőlt el, akivel kapcsolatban nemrég a Media1 írta meg elsőként, hogy a főszerkesztői feladatait az a Kitzinger Szonja veszi át, aki az Index egyedüli női főszerkesztő-helyettese volt azután, hogy az Index.hu előző stábja tavaly nyáron felállt Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után.

Dívány.hu
Dívány.hu

Csonka Balázs távozása után a Dívány stábjának jelentős része is a távozás mellett határozott, így az október elsejétől munkába álló új főszerkesztő első megoldandó feladata az lesz, hogy új stábot toborozzon. A helyzet egyébként nem lesz ismeretlen számára, hiszen az Indexhez a lap egyik első alapembereként érkezett, így maga is részt vett az új szerkesztőség tagjainak megtalálásában, valamint korábban több magazinnak, így a Librihez tartozó Napos oldalak magazinnak, a Vodafone Magyarországhoz tartozó Fotel című magazinnak és a Fundamenta Otthonok és megoldások című nyomtatott lapoknak is volt a főszerkesztője, ahol neki kellett megtalálnia az új stábot.

A Media1 kereste a tömeges távozások kapcsán a Dívány leendő főszerkesztőjét, de ő az Indamediához irányított bennünket.

Kerestük kérdésekkel Starcz Ákost, az Index.hu Zrt. vezérigazgatóját is, aki egyben az Indamedia igazgatóságának is tagja. Starcz még délután türelmünket kérte és egy közzétehető közleményt ígért, de erre hírünk élesítéséig (több órán át) hiába vártunk, ehelyett csak egy jogi eljárást, valamint sérelemdíjat kilátásba helyező fenyegető hangnemű ügyvédi levelet kaptunk arra az esetre, ha akár csak a cáfolattal együtt megemlítenénk a távozások okaként terjedőben lévő pletykát, amire rákérdeztünk. Az ügyvédi levelet azonban szintén nem tehetjük közzé, hiszen abban is említést tesznek a cáfolt pletykáról.

Frissítés 2021.09.21. 1.

Kerestük Csonka Balázs távozó főszerkesztőt és több más távozó munkatársat is. Csonka azonban nem kívánt nyilatkozni, a többiek pedig egyelőre nem reagáltak.

Frissítés 2021.09.21. 2.

A Dívány egyik távozó munkatársa végül megszólalt. Azt írja, veszélyben érezte a függetlenségét, a szuverenitását.

Időközben kiderült az is, hogy egy másik női lapnál, a kormánypárti Mediaworks holding Fanny című hetilapjánál is tömeges távozás történt a napokban.

 

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: Az Indamedia irodájának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások