fbpx
Dull Szabolcs Fotó: Czémán Anna / Media1

Visszaszúrt Bodolai Lászlónak Dull Szabolcs, az Index elbocsátott főszerkesztője

Dull Szabolcs hétfőn délután reagált Bodolai László néhány nappal ezelőtti Facebook-bejegyzésére, amelyben a cég elnöke üzleti titkok a versenytárshoz történő jogtalan kiszivárogtatása mellett a volt főszerkesztőt azzal vádolta, hogy baloldali vezető politikusokkal folytatott egyeztetéseket az elmúlt hetekben.

Dull Szabolcs, az Index múlt héten elbocsátott főszerkesztője a Facebookon tett közzé egy bejegyzést Bodolai László, a vállalat elnökének szombaton publikussá vált állításainak egy részével kapcsolatban.

Dull azzal kezdte, hogy szorít és sok erőt kíván minden kollégának és barátnak, akikkel ma és a napokban papírozzák le, hogyan és mikor válnak meg a munkahelyüktől, az életük egy fontos darabjától, az Index.hu-tól.

Dull szerint az elmúlt napokban lejárató kampány folyt ellene. Bodolai állítására, hogy pártpolitikusokkal egyezkedett az Index szétveréséről, azt írta:

„Magas rangú baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve robbantottam volna szét az Indexet? Ahonnan elbocsátottak? A legolvasottabb újságot, a legklasszabb szerkesztőséget, amelyet vezetni a lehető legnagyobb és legmegtisztelőbb feladat a magyar médiában. Éppen ez lenne tíz év alatt a baloldal első sikeres projektje? :DDD LOL”

A volt főszerkesztő szerint politikai riporterként, parlamenti tudósítóként normális, hogy politikusokkal folytat telefonbeszélgetéseket, ismerik sokan a telefonszámát, de nem csak ellenzékiek, kormánypártiak is felhívták.

Dull ezután visszaszúrt Bodolainak:

Bodolai László, aki közben az LMP delegáltja volt a Nemzeti Választási Bizottságban, soha nem említette nekem, hogy baja van azzal, hogy felveszem a telefont politikusoknak. Egészen másról beszélgettünk az elmúlt hetekben. Hogy miről? Fontos kérdés. Jó lenne, ha az elnök úr, aki kétségtelenül a szólásszabadság egyik legnagyobb védelmezője ügyvédként, feloldaná a titoktartási nyilatkozatokat, amelyeket aláíratott velem és a lapvezetéssel az értekezletek előtt. És akkor kiderülhetne. ”

Dull végül azzal zárta bejegyzését: Ne hallgassunk!

Dull arra nem reagált a bejegyzésben, hogy Bodolai nyilvánosságra került bejegyzése szerint Németországban rendőrségi szíjon vitték volna el a volt főszerkesztő-igazgatósági tagot, amiért a legnagyobb versenytársnak, a 24.hu-nak kiszivárogtatott belső információkat a vállalat igazgatósági üléséről. A kuratóriumi elnök arról is beszámolt, hogy a szivárogtatástól fogva úgy érezte, már csak titoktartási szerződésekkel beszélhet a szerkesztőség vezetőivel, de ők mindent azonnal kiadtak, például a 444-nek.

Később azonban Dull az RTL Híradónak adott egy interjút, amiben azt állította, nem adott ki üzleti titkokat, ez szerinte csak lejáratás.

Bodolai László Dull Szabolcsról írt bejegyzése
Bodolai László Dull Szabolcsról írt bejegyzése

Folyamatosan követjük az Index körüli történéseket, az erről szóló hírek ITT találhatók.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Dull Szabolcs, még tavaly, az Index 20. születésnapján. Fotó: Czémán Anna / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások