fbpx
A Mediaworks Fanny című női hetilapja

Egyszerre távozik a főszerkesztő és számos munkatárs a Mediaworks Fanny című hetilapjától

A Media1 megtudta, hogy felmondott Fazekas Kira, a kormánypárti KESMA / Mediaworks mintegy félezer médiamárkát magába foglaló portfóliójába tartozó Fanny című női magazin főszerkesztője, valamint mintegy további 8 fő.

Kerestük az ügyben a Mediaworks Hungary-t, ahol visszahívást ígértek, de erre végül egy nap alatt sem került sor, így a lap jövőbeni új vezetéséről egyelőre nincs információnk. Elértük ugyanakkor Fazekas Kirát, aki megerősítette, hogy hosszú idő után a távozás mellett döntött.

Kérdésünkre, hogy a távozásoknak van-e köze Ómolnár Miklóshoz (aki fontos vezetői pozíciót tölt be a Mediaworksnél), azt mondta, szerinte nincsen, és ő családi okok miatt döntött a távozás mellett. A lap több más munkatársát is kerestük, ők miért döntöttek egyszerre a távozás mellett, de egyelőre senki nem vállalta, hogy nyilatkozzon.

Fazekas Kira újságírói karrierjét a Fejér Megyei Hírlapnál kezdte. 1997-től 2004-ig a VICO, később a Sanoma Media Budapest által megjelentetett BRAVO szerkesztője, majd felelős szerkesztője volt. 1998 és 2003 között dolgozott az RTL Klubnak, majd a BRAVO TV főszerkesztője lett. 2005 márciusától a Blikk Nők magazin és márkakiterjesztéseinek főszerkesztőjeként tevékenykedett. 2006-tól irányítása alá tartoztak a Tina magazinok, majd a portfólióhoz csatlakozó Pink.hu, Ínyenc, Édes Élet és Buci Maci kiadványok. 2014-től a Mediaworks kiadó női portfólióját (Fanny, Fanny Konyha, Fanny magazin márkakiterjesztései, Lakáskultúra, TV műsor magazin, Édes Élet, Ínyenc, Tina Konyha, Test & Lélek, Mindmegette.hu, Astronet.hu és Lakáskultúra.hu) igazgatta. 2019 novemberében Czövek Hajnalka távozása után a teljes magazin üzletág vezetői feladatait is ellátta megbízottként egy ideig.

Fazekas Kira, a Mediaworks magazin üzletágának megbízott igazgatója
Fazekas Kira, a Mediaworks magazin üzletágának megbízott igazgatójaként. Fotó: Mediaworks / Media1-archív

Tömegesen távozó díványosok

Egy másik médiavállalatnál, az Indexet is tulajdonló Indamediához tartozó Dívány című női lapnál is nagy változások zajlanak ezekben a napokban: mint arról a Media1 hétfőn beszámolt, távozik a Dívány.hu főszerkesztője és a szerkesztőség nagy része. Ez ügyben keddi friss fejlemény, hogy a Dívány egyik távozó munkatársa is megszólalt.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások