fbpx
A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Bírság lett belőle, hogy ellenszegült a kormánypárti médiagólem egy végrehajtó felszólításának

100 ezer forint összegű büntetést szabott ki a bíróság a Fejér Megyei Hírlap kiadójára, a kesmás Mediaworks Hungary-re, mivel a bíróság szerint a kormánypárti médiagólem regionális napilapja nem tett eleget egy kirendelt bírósági végrehajtó utasításának, és még a végrehajtói felszólítás ellenére sem közölt helyreigazítást Jakab Péterről, a Jobbik elnökéről.

Mint arról korábban a Media1 beszámolt, Jakab Péter, a Jobbik elnöke még tavaly jogerősen sajtópert nyert a kormánypárti Fejér Megyei Hírlap online kiadásával szemben, mert valótlanul azt írták róla, hogy egy kamu Facebook-fotóval akarta megtéveszteni a követőit. Azonban hiába született meg a jogerős ítélet, mely helyreigazításra kötelezte a KESMA / Mediaworks lapját, a lap nem tett eleget az ítéletnek.

Jakab Péter, Jobbik
Jakab Péter, Jobbik
Fotó: Jakab Péter Facebook

Mint a Jobbik lapunkhoz eljuttatott közleményében fogalmaz:

„a Fidesz kitartottjai törvényen felül állónak érzik magukat, és a mai napig nem hajlandóak közzétenni az elrendelt helyreigazítást.”

A Jobbik elnöke ezért idén júliusban végrehajtási eljárást kezdeményezett a Fejér Megyei Hírlap ellen. A lapot azonban még a végrehajtói felszólítás sem hatotta meg, és továbbra is szabotálta a helyreigazítás teljesítését. Ezért Jakab Péter pénzbírság kiszabását kérte rájuk. E kérelmének a Székesfehérvári Járásbíróság helyt is adott, és elsőfokú végzésében százezres büntetést szabott ki, vagy ahogy a Jobbik közleménye fogalmazott, „az igazságot leírni még jogerős ítéleti kötelezésre sem hajlandó hazugsággyár ellen.”

A KESMA lapjai nem először hagyják figyelmen kívül a bíróság különféle jogerős ítéleteit. Nemrég lapunk, a Media1 is arra kényszerült, hogy végrehajtó segítségét kérje, miután az Origo nem volt hajlandó helyreigazítást közölni a még tavaly megjelent valótlan tartalmú, lapunkat lejáratni próbáló cikk kapcsán, holott jogerős ítélet kötelezte a korrekcióra. Abban az esetben végül a kirendelt végrehajtó felszólítása eredményesnek bizonyult, és a lap szombat délután végül mégis eleget tett az ítéletnek és közölte a helyreigazítást.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n

Borító: A Fejér Megyei Hírlap kiadója, a Mediaworks Hungary székháza Budapesten, a bezárt Népszabadság épületében. Fotó: Ladányi András / Media1 -archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások