fbpx
Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója

Helyreigazítást közölt a TV2 Tények című műsora egy tavaly nyári hazugság miatt

A Tényekben 2020. július 7-én elhangzott valótlan állításokért még idén áprilisban nyert pert a felperes ügyvéd bíróságon, de a médiaszolgáltató csak mostanra tett eleget az ítéletnek.

A felperes dr. Czeglédy Csaba a Facebook oldalára töltötte fel a műsorban elhangzó helyreigazítást, melyet Marsi Anikó, a TV2 Tények műsorvezetője olvasott fel. A DK-s ügyvéd hozzátette, hogy azért külön csatát kellett vívnia, hogy megjelenjen a „Czeglédy Csabáról valótlanságot állítottunk” felirat, azaz a helyreigazítás, hiszen a kapcsolódó ítélet is több hónappal ezelőtti.

Czeglédy hozzátette:

„Nagyon nem akarta ezt az egészet a TV2, de talán egyszerűbb lenne az életük, ha nem hazudoznának.”

A Media1 áprilisban írta meg, hogy jogerősen is pert nyert Czeglédy a TV2 Tények ellen. A hírműsorban azt állították róla valótlanul, hogy hatmilliárd forintos költségvetési csalásért elítélték, valamint hazugságnak bizonyult az is, hogy több mint félmilliárd forintért kapott megbízásokat baloldali önkormányzatoktól.

A DK-s ügyvéd sorra nyeri a kormánypárti médiumok elleni pereket, mert azok egyfolytában valótlanságot közölnek róla. Czeglédy legutóbb épp tegnap is beszámolt egy újabb győztes peréről – utóbbiban a Mediaworks Zrt., a kormánypárti médiaholding volt érintett.

A TV2 a napokban egy másik ügyben is helyreigazításra kényszerült. Akkor versenytársukról, az RTL Magyarországról közölt valótlan állításaikat voltak kénytelenek helyreigazítani.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója. Fotó: Tv2 sajtóosztály
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások