fbpx
24.hu logó

Jogerősen is pert nyert a 24.hu Simonka Györggyel szemben

A bíróság elutasította Simonka György fideszes országgyűlési képviselő helyreigazítási kérelmét a 24.hu-val szemben, majd miután a politikus nem fellebbezett, az mostanra hatályossá vált.

Júniusban írta meg a 24.hu, hogy a Simonka György országgyűlési képviselő és felesége irányítása alatt működő, mára felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft. több mint egymilliárd forint közpénzt kapott a már megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH), amelynek az államkincstár a jogutóda.

Amikor a cég felszámolás alá került, az állam visszakövetelte a pénzt, csakhogy a hitelezői nyilvántartásba „határidőn túli” besorolással került az állam követelése. Magyarán az állam kicsúszott a határidőből.

Helyreigazítási kérelmében Simonka György többek közt azt írta, szerinte kizárólag a felszámolási eljárás jogerős befejezése után lehet megállapítani azt, hogy maradt-e esetlegesen kielégítetlen hitelezői igény a céggel szemben, és ha igen, az milyen összegű. Így szerinte valótlan állítás az, hogy cégében egymilliárd forint közpénz veszett oda.

A helyreigazításon túl ötmillió forint sérelemdíjat is követelt a fideszes politikus a 24.hu kiadójától, a Central Médiacsoporttól.

Keresetét azonban teljes egészében elutasította a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a 24.hu joggal fogalmazott úgy, hogy Simonkáék cégében egymilliárd forint veszett oda.

E mondatról a bíróság ítélete úgy fogalmazott: „a tények alapján okkal utalhatott alperes írása címében arra, hogy 1 milliárd forint közpénz odaveszett, adott esetben befejezett múlt időt is használhatott.”

Mivel a szeptemberben született törvényszéki ítélet ellen nem fellebbezett a politikus, mostanra az jogerőssé vált.

Borító: bíróság, igazságszolgáltatás. Fotó: Jason Morrison, freeimages.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások