24.hu logó

Jogerősen is pert nyert a 24.hu Simonka Györggyel szemben

A bíróság elutasította Simonka György fideszes országgyűlési képviselő helyreigazítási kérelmét a 24.hu-val szemben, majd miután a politikus nem fellebbezett, az mostanra hatályossá vált.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Júniusban írta meg a 24.hu, hogy a Simonka György országgyűlési képviselő és felesége irányítása alatt működő, mára felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft. több mint egymilliárd forint közpénzt kapott a már megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH), amelynek az államkincstár a jogutóda.

Amikor a cég felszámolás alá került, az állam visszakövetelte a pénzt, csakhogy a hitelezői nyilvántartásba „határidőn túli” besorolással került az állam követelése. Magyarán az állam kicsúszott a határidőből.

Helyreigazítási kérelmében Simonka György többek közt azt írta, szerinte kizárólag a felszámolási eljárás jogerős befejezése után lehet megállapítani azt, hogy maradt-e esetlegesen kielégítetlen hitelezői igény a céggel szemben, és ha igen, az milyen összegű. Így szerinte valótlan állítás az, hogy cégében egymilliárd forint közpénz veszett oda.

A helyreigazításon túl ötmillió forint sérelemdíjat is követelt a fideszes politikus a 24.hu kiadójától, a Central Médiacsoporttól.

Keresetét azonban teljes egészében elutasította a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a 24.hu joggal fogalmazott úgy, hogy Simonkáék cégében egymilliárd forint veszett oda.

E mondatról a bíróság ítélete úgy fogalmazott: „a tények alapján okkal utalhatott alperes írása címében arra, hogy 1 milliárd forint közpénz odaveszett, adott esetben befejezett múlt időt is használhatott.”

Mivel a szeptemberben született törvényszéki ítélet ellen nem fellebbezett a politikus, mostanra az jogerőssé vált.

Borító: bíróság, igazságszolgáltatás. Fotó: Jason Morrison, freeimages.com
Szóljon hozzá!